Buzz

Ο Αρμι Χάμερ και η Λίλι Τζέιμς θα πρωταγωνιστούν στο ριμέικ του «Ρεβέκα» του Μπεν Γουίτλι

στα 10

Η κλασική ταινία του Χίτσκοκ ετοιμάζεται για το Netflix.

Ο Αρμι Χάμερ και η Λίλι Τζέιμς θα πρωταγωνιστούν στο ριμέικ του «Ρεβέκα» του Μπεν Γουίτλι

Ομολογουμένως θέλει κότσια για να δοκιμάσεις να κάνεις ένα ριμέικ μιας ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ, πόσο μάλιστα μιας από τις καλύτερες της φιλμογραφίας του, αλλά όπως ίσως έχετε παρατηρήσει τα κότσια δεν έλειψαν ποτέ από τον Μπεν Γουίτλι.

Ο βρετανός σκηνοθέτης η φιλμογραφία του οποίου δεν διατρέχει ακριβώς τα κινηματογραφικά είδη, μα μοιάζει να ορίζει ένα καινούριο είδος ακατάτακτου, απροσδόκητου σινεμά μόλις ολοκλήρωσε την τελευταία ταινία του «Happy New Year, Colin Burstead», η οποία προβλήθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά κάθε άλλο παρά μοιάζει πρόθυμος να ηρεμήσει.

rebecca 607 Λόρενς Ολίβιε και Τζόαν Φοντέιν στην «Ρεβέκα» του Χίτσκοκ

Το πρωτότυπο φιλμ ήταν βεβαίως βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντάφνι ντι Μοριέ, αλλά η ταινία του Χίτσκοκ επισκίασε το πρωτότυπο υλικό οπότε κάθε καινούρια ανάγνωση της ιστορίας δεν είναι μια διασκευή του βιβλίου, αλλά ένα ριμέικ της ταινίας.

Δείτε ακόμη: Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε να συνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο αμέσως μετά τον «Κυνόδοντα»

Στην εκδοχή του Γουίτλι η Λίλι Τζέιμς θα υποδύεται την νεαρή γυναίκα που παντρεύεται τον γοητευτικό χήρο του Αρμι Χάμερ ο οποίος ζει στην σκιά της νεκρής γυναίκας του Ρεβέκα αλλά και κάτω από το άγρυπνο μάτι της σκοτεινής οικονόμου του.

αρμι χάμερ, λίλι τζέιμς 607

Κι αν υπό άλλες συνθήκες η ιδέα ενός τέτοιου ριμέικ θα μας γεννούσε ένα αίσθημα καχυποψίας, η εμπλοκή του Γουίτλι μας κάνει να βλέπουμε την προοπτική της ταινίας με ενθουσιασμό.

Δείτε κι αυτά: