Buzz

Το Χόλιγουντ αντιδρά στο #muslimban του Ντόναλντ Τραμπ

στα 10

Από τον Μαρκ Ράφαλο και τον Τζέιμι Μπελ, μέχρι και τον Μάικλ Μουρ και την Πατρίσια Αρκέτ, το Χόλιγουντ δεν σταματά να αντιδρά μπροστά στον παραλογισμό που ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ.

Το Χόλιγουντ αντιδρά στο #muslimban του Ντόναλντ Τραμπ

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να θέτει σε ισχύ το διάταγμα με το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους επτά μουσουλμανικών χωρών, ακόμα και σε αυτούς που διαθέτουν ήδη έγκυρη βίζα ή πράσινη κάρτα, είχε ως αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό όχι μόνο του κόσμου αλλά και της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Προς το παρόν, η απαγόρευση ισχύει επ’ αόριστον για τους κατοίκους της Συρίας και για 90 ημέρες για τους κατοίκους του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας του Σουδάν και της Υεμένης.

Ήδη η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Εμποράκος», Ταρανέ Αλιντουστί, είπε πως θα μποϊκοτάρει τα Όσκαρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας του διατάγματος Τραμπ. Ακόμα και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ασγκάρ Φαραντί, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και μέλος της Ακαδημίας, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην τελετή, ακόμα κι αν το θελήσει, μετά την ισχύ του διατάγματος.

Διαβάστε ακόμα: Το Χόλιγουντ τραγουδάει «I Will Survive» ως αντίδοτο στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

trump

Φυσικά το Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηρό μπροστά σε ένα τέτοιο παραλογισμό. Ηθοποιοί και καλλιτέχνες όπως ο Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Μουρ, Καλ Πεν, Τζείμι Μπελ και άλλοι εξέφρασαν την οργή τους μέσω του twitter για όλα αυτά που συμβαίνουν μετά την ισχύ του ρατσιστικού αυτού διατάγματος του Τραμπ. Ο Κουμάιλ Ναντζιανί του «Silicon Valley» έγραψε στο twitter του πως ένα #muslimban δεν θα καταφέρει τίποτα παρά να γεννήσει περισσότερο μίσος, ενώ ο Μαρκ Ράφαλο ανάρτησε μια φωτογραφία έξω από το αεροδρόμιο του JFK με πλήθος κόσμου να διαδηλώνουν για αυτό το μέτρο.

Διαβάστε τα tweets τους παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα: