Industry

«Ραγισμένα Ονειρα»: Δείτε πρώτοι μια απ' τις πιο πολυβραβευμένες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς

στα 10

Το Flix, η Seven Films και η Spentzos Film σας προσκαλούν να τραγουδήσετε bluegrass και να νιώσετε την πιο βαθειά αγάπη που γνώρισαν τρεις άνθρωποι.

Flix Team
«Ραγισμένα Ονειρα»: Δείτε πρώτοι μια απ' τις πιο πολυβραβευμένες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς

Τα «Ραγισμένα Ονειρα» («The Broken Circle Breakdown») του Φλαμανδού Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκερ είναι το μικρό φετινό αίνιγμα της φετινής κινηματογραφικής σεζόν: μια ταινία έντονα ερωτική, βαθειά ρομαντική και ζεστά οικογενειακή, εμφανίστηκε από το πουθενά στο Φεστιβάλ Βερολίνου και κατέληξε να μαζεύει βραβεία στο πέρασμά της: Βραβείο Κοινού στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου αλλά και βραβείο Europa Cinemas από τη διοργάνωση, πέντε υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου – καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας – βραβείο Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, υποψήφια για το βραβείο κοινού LUX του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Και συνεχίζει.

Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας, η Ελίζ και ο Ντιντιέ είναι μαζί εφτά παθιασμένα χρόνια. Οταν η μικρή τους κόρη Μέιμπελ βρεθεί αντιμέτωπη με μια βαριά ασθένεια, όλες οι έντονες στιγμές της σχέσης τους δείχνουν να έρχονται στην επιφάνεια. Αναπολούν τον κεραυνοβόλο τους έρωτα, το φλερτ και το πάθος, το γάμο τους και τις ευτυχισμένες μέρες, όταν πρωτοήρθε η Μέιμπελ στη ζωή τους. Ενας πλήρης κύκλος ευτυχίας. Η θλίψη και το άγχος για τη μικρή τους κόρη όμως, τους οδηγεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Μάχονται κι ελπίζουν μαζί ότι η αγάπη δε θα τους απογοητεύσει. Η αγάπη όμως, δε μπορεί να νικήσει πάντα τη μοίρα.

Η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ταινία. Χρησιμοποιήθηκαν τραγούδια από τη θεατρική παράσταση στην οποία βασίζεται το φιλμ, όπως και νέα. Ο Μπγιορν Ερικσον (Zita Swoon) ενορχήστρωσε όλα τα τραγούδια. Ο πρωταγωνιστής Γιόχαν Χέλντενμπεργκ ήταν ήδη μεγάλος φαν της bluegrass μουσικής, και μετά το ρόλο της ως Ελίζ, μαγεύτηκε και η Βέρλε Μπάτενς. Η μπάντα του The Broken Circle Breakdown, έχει κάνει μέχρι σήμερα συνολικά 14 εμφανίσεις και ήταν όλες sold out.

Το Flix, η Seven Films και η Spentzos Film σάς δίνουν την ευκαιρία να μαγευτείτε πρώτοι από το «Ραγισμένα Ονειρα» στην avant premiere της ταινίας που θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Ιλιον, στις 20.30. Για να κερδίσετε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Ραγισμένα Ονειρα». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με email το πρωί της Δευτέρας.

Το «The Broken Circle Breakdown» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.