Buzz

Ra – ra – rasputin. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα φορέσει το προσωπείο του Κακού

στα 10

Κάπου ανάμεσα στην Κόλαση και στον Παράδεισο, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παίρνει μεγάλη ανάσα για το ρόλο της καριέρας του.

Ra – ra – rasputin. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα φορέσει το προσωπείο του Κακού

Από το αγόρι του «Τιτανικού» στον «Υπέροχο Γκάτσμπι», ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει καταφέρει, με υπομονή και αυστηρότητα, να κάνει εξαιρετικές επιλογές και να διατηρήσει ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό προφίλ για κάποιον που ξεκίνησε ως teen icon κι εξελίχθηκε σ’ έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Και να που τώρα ο Ντι Κάπριο ετοιμάζεται για ένα ρόλο που πολλοί θα ζήλευαν, αυτόν του μυστικιστή μοναχού Γκριγκόρι Ρασπούτιν, οι πράξεις του οποίου διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία, ενώ η προσωπικότητά του εξακολουθεί ν’ αποτελεί αντικείμενο αναλύσεων και έρευνας. Ως σύμβουλος του Τσάρου Νικολάου Β' και της τσαρίνας Αλεξάνδρας, ο Ρασπούτιν έπαιξε με τις ιστορικές εξελίξεις, με τη δύναμη της εξουσίας και με τις γυναίκες στο κρεβάτι του, με τις δολοπλοκίες, τη διαφθορά και τη διαστροφή, σε τέτοιο βαθμό ώστε να συντελέσει καθοριστικά στην πυροδότηση της ρωσικής επανάστασης. Η ζωή του έχει, φυσικά, μεταφερθεί πολλές φορές στην οθόνη, από το «Rasputin and the Empress» του 1932, με τον Λάιονελ Μπάριμορ στο ρόλο του Ρασπούτιν, μέχρι την ταινία της Hammer του 1966 με τον Κρίστοφερ Λι να ενσαρκώνει τον «Mad Monk» και την τηλεοπτική βιογραφία του HBO του 1996 όπου τα ηνία πήρε ο Αλαν Ρίκμαν.

Ο Τζέισον Χολ, σεναριογράφος του «American Sniper» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, δουλεύει τώρα πάνω στο σενάριο της κινηματογραφικής βιογραφίας του Ρασπούτιν για το στούντιο της Warner Bros, παρότι η εταιρεία παραγωγής του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Appian Way, συμμετέχει στην παραγωγή, εξασφαλίζοντας ότι αυτό θα είναι ένα project του Ντι Κάπριο απ’ άκρη σ’ άκρη.

Το κίνητρο που προσέλκυσε τον Ντι Κάπριο στην ταινία, σύμφωνα με την παραγωγή, ήταν η προσέγγιση του Χολ, ο οποίος στο σενάριό του καταπιάνεται με «τα σύνθετα στοιχεία στην προσωπικότητα ενός παιδιού που έχασε το καλύτερο μισό του εαυτού του όταν πέθανε ο αδελφός του, ενός ανθρώπου που ήταν ικανός για καλοσύνη αλλά και τη μεγαλύτερη σκληρότητα».

Οπως φαίνεται, ο νέος κινηματογραφικός «Ρασπούτιν» θα επιχειρήσει να διαλύσει την ομίχλη του θρύλου που περικλείει τη φιγούρα του Ρασπούτιν και να αναζητήσει τις αλήθειες πίσω από τον άνθρωπο που ενσάρκωσε το σύμβολο του κακού. Δεν είναι γνωστό ακόμα ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά η εμπλοκή του Ντι Κάπριο στο σχέδιο μάς γεμίζει ήδη με ανυπομονησία.

Μέχρι το «Ρασπούτιν» να γίνει πραγματικότητα, βέβαια, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα χέρια (ξανά) του Μάρτιν Σκορσέζε στο «The Wolf of Wall Street» - διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.