Buzz

Ταραντίνο εναντίον αστυνομίας κι αστυνομία εναντίον Ταραντίνο

στα 10

O Koυέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος σε πορεία εναντίον της αστυνομικής βίας. Σήμερα, η ένωση αστυνομικών Νέας Υόρκης καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρουν το «The Hateful Eight».

Ταραντίνο εναντίον αστυνομίας κι αστυνομία εναντίον Ταραντίνο

To προηγούμενο Σάββατο, ο Κουέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής βίας, που πραγματοποιήθηκε στη Washington Square της Νέας Υόρκης. Οι φωτογραφίες του από την πορεία γύρισαν τον κόσμο και τα συνθήματα των «αστυνομικών δολοφόνων» που συνόδευαν τις λεζάντες πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

Θυμηθείτε κι αυτό: O Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίζει τη βία στο σινεμά!

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607

«Οταν βλέπω δολοφόνους, δεν στέκομαι αμέτοχος» δήλωσε ο Ταραντίνο. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι συμβαίνουν εκτελέσεις εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς και θεωρώ ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό. Βρίσκομαι εδώ για να πάρω θέση: στέκομαι με τους δολοφονημένους....»

Δείτε κι αυτό: The Tarantino Mixtape: Βλέπεται ΔΥΝΑΤΑ!

Αυτό, η ένωση αμερικανών αστυνομικών δεν το συγχώρεσε. Και σήμερα ζητούν αντίποινα.

«Δεν μας εκπλήσσει ότι κάποιος που έχει χτίσει την καριέρα του δοξάζοντας το έγκλημα και τη βία, μισεί τους αστυνομικούς » δήλωσε ο Πάτρικ Λιντς, εκπρόσωπος της Οργάνωσης Υπεράσπισης Αστυνομικών, ο οποίος αποκάλεσε τον Ταραντίνο «υπερασπιστή της διαφθοράς». «Οι αστυνομικοί που ο Ταραντίνο αποκαλεί "δολοφόνους" δεν ζουν σε κάποια ταινία του ή στην κινηματογραφική του φαντασία. Ρισκάρουν και σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζουν τις ζωές τους για να προστατεύουν τις κοινότητες από το πραγματικό έγκλημα και την καταστροφή. Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα μάθημα στον κύριο Ταραντίνο που ήρθε στη Νέα Υόρκη για να λανσάρει το ''Cop Fiction'' του. Να μποϊκοτάρουμε την ταινία του...»

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607 2

Θεωρούμε ότι βρήκαν λάθος στόχο. Ο Ταραντίνο, είναι γνωστό, ότι βροντοφωνάζει απερίφραστα την άποψή του και είναι ο τελευταίος που θα λυγίσει σε απειλές τέτοιου είδους. Αν θυμάστε, όταν με αφορμή την αιματοχυσία σε σχολείο του Κονέκτικατ δημοσιογράφος του BBC τού είχε απευθύνει την ερώτηση για το αν προάγουν οι ταινίες του τη βία, εκείνος τον είχε αποστομώσει:

«Μην με ρωτάς κάτι τέτοιο. Δεν μασάω. Αρνούμαι να απαντήσω. Δεν είμαι ο σκλάβος σου και δεν είσαι ο αφέντης μου. Δεν θα με κάνεις να χορέψω στο ρυθμό σου. Δεν είμαι μαϊμού», απάντησε ο Ταραντίνο εξοργισμένος για την ευκαιριακή σύνδεση που θέλει το σινεμά του (ένα - ναι - βίαιο σινεμά) υπεύθυνο για γεγονότα βίας σε μια Αμερική που έχει χάσει προ πολλού το common sense, ψάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ευθύνες της κυβέρνησης και της προβληματικής νομοθεσίας της σχετικά με την οπλοχρησία. Θυμηθείτε το περιστατικό εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: