Buzz

«Περιπολία»: πίσω από τις κάμερες με τον Τζέικ Τζίλενχαλ μπάτσο στο γκέτο του Λος Αντζελες!

στα 10

Μπείτε στο περιπολικό του Τζέικ Τζίλενχαλ, αλλά πρώτα δέστε τις ζώνες σας: Δείτε τα δύο βίντεο που σας εξασφάλισε το Flix για να πάρετε μία πρώτη γεύση από την «Περιπολία» («Εnd of Watch»), την άκρως νατουραλιστική ταινία του Ντέιβιντ Αγιερ που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα και στις ελληνικές αίθουσες.

«Περιπολία»: πίσω από τις κάμερες με τον Τζέικ Τζίλενχαλ μπάτσο στο γκέτο του Λος Αντζελες!

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Training Day», Ντέιβιντ Aγιερ, ξέρει να σου δείξει την αληθινή ταυτότητα της αστυνομίας έτσι όπως πρέπει: με θόρυβο και κόκκο στην εικόνα και στην συνείδηση των ηρώων του. Οσο το Χόλιγουντ μάς έχει συνηθίσει σε κλισέ απεικονίσεις των αστυνομικών σε περιπολία, ο Αγιερ έρχεται να μας δείξει με ένταση, ηλεκτρισμένο βλέμμα και καυστικό σχόλιο την πραγματικότητα: τον κίνδυνο, την μαυρόασπρη ηθική, τη βία, την ανοησία, τις συνέπειες - την καθημερινότητά τους.

«Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν το μακελειό και τη σφαγή και αντιμετωπίζουν εξαιρετικά ψυχοφθόρες καταστάσεις και μετά πρέπει να πάνε σπίτι τους και να ασχοληθούν με τη σχέση τους», λέει ο Αγιερ. «Κάποιος που μπορεί να το κάνει αυτό με επιτυχία, είναι για μένα ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο...»

«Οταν ο αστυνομικός τελειώνει τη βάρδιά του, κάνει τις καταχωρήσεις στο βιβλίο συμβάντων. Σταματήσαμε αυτόν τον τύπο, συλλάβαμε αυτόν τον ύποπτο…» εξηγεί τον τίτλο της ταινίας ο Αγιερ. «Το τελευταίο που γράφει είναι ''Λήξη Βάρδιας'' και την ώρα. Οι βετεράνοι αστυνομικοί θα σας πουν ότι ο στόχος είναι ένα και μόνο πράγμα κάθε φορά που βγαίνει κανείς ''Περιπολία'' και αυτό είναι η λήξη βάρδιας, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πας στο σπίτι σου. Ακόμα όμως και για αυτούς που δεν θα πάνε ποτέ ξανά στο σπίτι τους, πάλι το τέλος της αναφοράς αναφέρει ''Λήξη Βάρδιας''...»

Στον κεντρικό ρόλο (και μία ερμηνεία που συζητήθηκε πολύ ως αδικημένη τη σεζόν των βραβείων) ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ενώ στην καρέκλα του συνοδηγού στο περιπολικό κάθεται ο Μάικλ Πένια. Τους δύο συμπρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι Αννα Κέντρικ, Αμέρικα Φερέρα, Κόντι Χορν, Νάταλι Μαρτίνεζ και Φρανκ Γκρίλο.

Περάστε μαζί μας πίσω από τις κάμερες και δείτε τους όλους να μιλούν για την ταινία, την πρόκληση των ρόλων και τον παλλόμενο, γεμάτο ενέργεια τρόπο που απεικόνισε ο Αγιερ την «Περιπολία» στο βίντεο που ακολουθεί.


.

Και δείτε ακόμα στη σκηνή που ακολουθεί τη σινεμά βεριτέ ιδέα του Αγιερ: πώς ο κεντρικός ήρωάς του χρησιμοποιεί κρυφές κάμερες για μία εργασία του στη σχολή και με αυτές καταγράφει ωμά, χωρίς φίλτρο την καθημερινότητα του αστυνομικού.


H «Περιπολία» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Μαρτίου από την Audio Visual