Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή στο διαγωνιστικό East of the West του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους της σκηνοθέτη θα κάνει στο Τσέχικο φεστιβάλ την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Η «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή στο διαγωνιστικό East of the West του Κάρλοβι Βάρι

Γνωρίσαμε την Τώνια Μισιαλή, το 2013 όταν η ταινία της «Dead End» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Λοκάρνο για να συνεχίσει με προβολές και βραβεύσεις σε μια σειρά από φεστιβάλ όπως αυτό της Δράμας όπου κέρδισε τον Αργυρό Διόνυσο αλλά και στις Νύχτες Πρεμιέρας. Τον επόμενο χρόνο το «Νανούρισμα της Πεταλούδας» ακολούθησε μια ανάλογη καριέρα ξεκινώντας την πορεία του από το Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

παύση 607

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Στέλα Φυρογένη, στον ρόλο της Ελπίδας, μιας γυναίκας παγιδευμένης στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η οποία βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την έτσι ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το φιλμ είναι «ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα με εξισορροπητικές δόσεις μαύρου χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν».

παύση 607

Το φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι θα λάβει χώρα φέτος από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ της ταινίας.


Δείτε ακόμη: