Buzz

Εκκεντρικοί Hρωες: Το σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη από το Cinobo

στα 10

Το Cinobo παρουσιάζει στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου τις ταινίες του Παναγιώτη Ευαγγελίδη σε ειδικές προβολές στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Πατησίων, και στη συνέχεια την ταινία Οι Γάμοι της Τήλου online στην πλατφόρμα.

Εκκεντρικοί Hρωες: Το σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη από το Cinobo

Από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, το Cinobo παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, με τίτλο Εκκεντρικοί Ηρωες.

Προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ «Οι Γάμοι της Τήλου» του 2022, το «Ιρβινγκ Παρκ» του 2019 και το «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του 2013, ενώ σε συνεργασία με με την ΑμΚΕ Interferences και την Εφημερίδα των Συντακτών, την πρώτη προβολή της Παρασκευής θα ακολουθήσει πάνελ και συζήτηση γύρω από το θέμα του ισότιμου δικαιώματος στον γάμο σήμερα.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas Πατησίων, με μειωμένη τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Στη συνέχεια, η ταινία «Οι Γάμοι της Τήλου» θα ανέβει στην πλατφόρμα του Cinobo στις 19 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ τη μεγάλη συνέντευξη του Παναγιώτη Ευαγγελίδη για τους «Γάμους της Τήλου».

Ακολουθεί το πρόγραμμα του αφιερώματος στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas Πατησίων (Πατησίων 79 και Αλεξάνδρας):

Οι Γάμοι της Τήλου

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

19:00 | Οι Γάμοι της Τήλου | Κομβικής σημασίας για την ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρα μας, οι γάμοι της Τήλου αποκτούν το ντοκιμαντέρ που τους αξίζει και απαθανατίζονται με νοσταλγία και συγκίνηση ως μια πολύτιμη μαρτυρία για τις επόμενες γενιές.

20:20-21:30 | Πάνελ – Συζήτηση | 15 χρόνια μετά τους ομόφυλους Γάμους στην Τήλο: διαρκής αγώνας για ισότητα | Το Cinobo σε συνεργασία με την ΑμΚΕ Interferences και την Εφημερίδα των Συντακτών θα πραγματοποιήσει με την ολοκλήρωση της πρώτης προβολής του αφιερώματος συζήτηση γύρω από το θέμα του ισότιμου δικαιώματος στον γάμο σήμερα. Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν οι Βαγγέλης Μάλλιος (διδάκτωρ νομικής, δικηγόρος), Στέλλα Μπελιά (Πρόεδρος της συλλογικότητας "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"), Έλενα Όλγα Χρηστίδη (επιστημονικά συνυπεύθυνη, Orlando LGBT) και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ευαγγελίδης. Ο συντονισμός του πάνελ θα γίνει από τους δημοσιογράφους της Εφημερίδας των Συντακτών, Δημήτρη Αγγελίδη και Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Irving Park 607

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

20:45 | Οι Γάμοι της Τήλου | Κομβικής σημασίας για την ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρα μας, οι γάμοι της Τήλου αποκτούν το ντοκιμαντέρ που τους αξίζει και απαθανατίζονται με νοσταλγία και συγκίνηση ως μια πολύτιμη μαρτυρία για τις επόμενες γενιές.

22:30 | Iρβινγκ Παρκ | Ζωές που μοιάζουν περιθωριακές, με ελευθερία που πηγάζει μέσα από ρόλους που παραπέμπουν στο αντίθετο και μια καθημερινότητα απλή παρά την όποια αντισυμβατικότητα. Αντιθέσεις και ειλικρίνεια στον φακό του Ευαγγελίδη που εξερευνά τα όρια της ατομικής ελευθερίας σε μια σχέση με τρόπο που εκπλήσσει.

glow in the dark

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

17:00 | Λάμπουν στο Σκοτάδι | Οταν ο σωματικός και ψυχολογικός πόνος σε καταβάλλει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, υπάρχει μόνο η ελπίδα, σαν μικρό φως που λάμπει στο σκοτάδι, σαν τις κεραμικές κούκλες των δύο κεντρικών χαρακτήρων. Εξαιρετική σύνδεση προσωπικών βιωμάτων με τον χώρο, ένας ύμνος στην αλληλοϋποστήριξη.

22:30 | Οι Γάμοι της Τήλου | Κομβικής σημασίας για την ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρα μας, οι γάμοι της Τήλου αποκτούν το ντοκιμαντέρ που τους αξίζει και απαθανατίζονται με νοσταλγία και συγκίνηση ως μια πολύτιμη μαρτυρία για τις επόμενες γενιές.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα στο σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη εδώ.

ευαγγελίδη