Buzz

«Τα μπαλόνια ανήκουν στον ουρανό.» Δείτε τον Αλ Πατσίνο στο τρέιλερ του «Manglehorn»

στα 10

Σε μια περίοδο παρατεταμένου comeback, ο Αλ Πατσίνο αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον μοναχικό, δύστροπο, μελαγχολικό κι αιώνια ερωτευμένο πρωταγωνιστή στο «Manglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν.

«Τα μπαλόνια ανήκουν στον ουρανό.» Δείτε τον Αλ Πατσίνο στο τρέιλερ του «Manglehorn»

Πόσο ενδιαφέρων συνδυασμός: ένας σκηνοθέτης σαν τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Prince Avalanche», «All the Real Girls») κι ένας κινηματογραφικός μύθος όπως ο Αλ Πατσίνο. Το αποτέλεσμα είναι το «Manglehorn» που έκανε πρεμιέρα στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας, μια ταινία ατμοσφαιρική, λυρική και μελαγχολική, με τον Αλ Πατσίνο στον πιο χαμηλών τόνων κι ευαίσθητο ρόλο της πρόσφατης καριέρας του.

Διαβάστε ακόμη: Ντε Νίρο, Πατσίνο, Σκορσέζε: Η συνεργασία του αιώνα!

Ο Πατσίνο εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με δυο ταινίες ταυτόχρονα (η άλλη ήταν το «The Humbling» του Μπάρι Λέβινσον), ενώ πρόσφατα τον απολαύσαμε στο «Τίποτα δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς» που προβάλλεται ακόμα στις ελληνικές αίθουσες. Tο «Manglehorn» παίρνει τον τίτλο του από το όνομα του κεντρικού του ήρωα. Ο Αντζελο Μάνγκλχορν είναι ένα στραβόξυλο, ένας μοναχικός κλειδαράς που αγαπά μόνο τη γάτα του κι απομακρύνει όλα τα άλλα έμψυχα από κοντά του, ακόμα και τη μνήμη της γυναίκας του που δεν αγάπησε ποτέ, ακόμα και τον γιο του που έχει γίνει πετυχημένος χρηματιστής. Καθώς ξεκλειδώνει τις πόρτες των πελατών που τον έχουν ανάγκη (μην παραλείποντας ποτέ να τους κάνει παρατήρηση), διπλοκλειδώνει το δικό του μυαλό. Ολόκληρη η ζωή, οι πράξεις και οι σκέψεις του, στρέφονται γύρω από την Κλάρα, τη φιλενάδα της νιότης του, την οποία εγκατέλειψε, αλλά τώρα πια, συνειδητοποιώντας ότι έκανε λάθος, ψάχνει απεγνωσμένα να ξαναβρεί, στέλνοντας σχεδόν καθημερινά γράμματα που επιστρέφουν στον ίδιο.

Διαβάστε ακόμη: «Manglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ή «Πατσίνο #2»

Τυλιγμένη σ' έναν βαθύ, ονειροπόλο ρομαντισμό ως κοσμοθεωρία, γεμάτη από τη μουσική των Explosions in the Sky, η ταινία φέρνει δίπλα στον Αλ Πατσίνο τη Χόλι Χάντερ, τον Χάρμονι Κορίν, τον Κρις Μεσίνα και μια αδιανόητα τρυφερή γάτα. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Manglehorn» και θαυμάστε λίγο Αλ Πατσίνο!

Διαβάστε ακόμη: Εικοσιτέσσερις ώρες με τον Αλ Πατσίνο