Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Οταν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έβαλε το «inclusion rider» στο λεξιλόγιό μας

στα 10

Στο φινάλε ενός ευχαριστήριου λόγου που άξιζε σχεδόν όσο όλη η 90ή τελετή των βραβείων Οσκαρ, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ανέφερε το inclusion rider που στη συνέχεια αναζητήθηκε στο google σχεδόν από το σύνολο όσων παρακολούθησαν τη βραδιά.

Oscars 2018: Οταν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έβαλε το «inclusion rider» στο λεξιλόγιό μας

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ολοκλήρωσε τον κύκλο των βραβεύσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βενετία, όπου το «Οι Τρεις ΠΙνακίδες Εξω αόπό το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους, παραλαμβάνοντας, έξι μήνες μετά, το μεγαλύτερο βραβείο ερμηνείας στη βιομηχανία για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το «Fargo».

Ο λόγος της στην 90ή τελετή των Οσκαρ ήταν όλος μια διεκδίκηση, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο φύλου. Ξεσηκώνοντας την αίθουσα η ΜακΝτόρμαντ σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες που δουλεύουν στο σινεμά, χειροκρότησε τα επιτεύγματά του και τις ιστορίες τους και έκλεισε τα λεγόμενά της με τις λέξεις «inclusion rider».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Oscars 2018: Το απαράμιλλο στιλ της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο κόκκινο χαλί, μέσα στα χρόνια

Oscars Frances McDormand

Oscars Frances McDormand

Αμέσως, πλήθος ατόμων αναζήτησαν στο google τη σημασία της φράσης για να ανακαλύψουν πως αποτελεί έναν όρο που μπαίνει στα συμβόλαια και επιβάλλει στις παραγωγές να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε κάθε τομέα της δημιουργίας μιας ταινίας σε σχέση με παράγοντες όπως το φύλο και η φυλή.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον ευχαριστήριο λόγο της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, πραγματικά το (σχεδόν) μοναδικό πράγμα που αξίζει να κρατήσει κανείς από την 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ:


Δείτε εδώ την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της 90ής Τελετής των Οσκαρ:



Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars Frances McDormand