Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Γιατί ο Θείος Οσκαρ σνιφάρει κόκα;

στα 10

Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα... Ενα γλυπτό στην Hollywood Boulevard απεικόνιζει το αγαλματάκι των Οσκαρ στα τέσσερα να σνιφάρει κόκα. Για καλό σκοπό!

Oscars 2015: Γιατί ο Θείος Οσκαρ σνιφάρει κόκα;

O street artist με το όνομα Plastic Jesus έστησε, λίγες ώρες πριν την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, στη Λεωφόρο Hollywood ένα άγαλμα του Θείου Οσκαρ στα τέσσερα να σνιφάρει γραμμές από κόκα.

Κι όλα αυτά ενα χρόνο μετά το το διάσημο άγαλμα με τη βελόνα στο χέρι που ο καλλιτέχνης είχε φτιάξει για την περσινή απονομή με αφορμή το θάνατο του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Και το φετινό άγαλμα είναι ένα σχόλιο στην κουλτούρα της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, σύμφωνα με πηγές κοντινές στον Plastic Jesus: «Το έργο προτίθεται να τραβήξει την προσοχή στο κρυφό πρόβλημα του Χόλιγουντ με τον εθισμό στα ναρκωτικά που επηρεάζει εκατοντάδες ανθρώπους στη βιομηχανία και αγνοείται μέχρι τη στιγμή που κάποιος πρωτοκλασάτος διάσημος πεθαίνει».

Oscar Plastic Jesus 607

H πινακίδα στη βάση του αγάλματος αναγράφει το ειρωνικό «Hollywood's Best Party», ενώ στο άγαλμα του 2014 η πινακίδα έγραφε «Hollywood's Best Kept Secret», χαρακτηριστικές θεματικές του Plastic Jesus που με βάση το Λος Αντζελες σχολιάζει με κάθε αφορμή την κουλτούρα του θεάματος.

Oscar Plastic Jesus 2014 607

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Οι προβλέψεις του Flix: