Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2013: Ο Σεθ ΜακΦάρλαν ανέβασε τα νούμερα των Οσκαρ, αλλά δεν επιστρέφει ως οικοδεσπότης!

στα 10

Ενα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την 85η Απονομή των βραβείων Οσκαρ και την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής της μετάδοσης, ο Σεθ ΜακΦάρλαν είναι σίγουρος πως δεν θα ξαναεπιστρέψει ως οικοδεσπότης...

Oscars 2013: Ο Σεθ ΜακΦάρλαν ανέβασε τα νούμερα των Οσκαρ, αλλά δεν επιστρέφει ως οικοδεσπότης!

Εντάξει, ο Σεθ ΜακΦάρλαν είχε και υποστηρικτές, κοινούς τηλεθεατές, διάσημους φίλους (ανάμεσά τους και ο Στιβ Μάρτιν) και κριτικούς, δηλαδή, που βρήκαν πως δεν ήταν το χειρότερο πράγμα στην 85η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, που δεν θεώρησαν (μόνο) σεξιστικά τα αστεία του, που γέλασαν και διασκέδασαν μαζί του...

Η γενική εικόνα πάνω του φετινού οικοδεσπότη άρχισε να χάνει λάμψη σχεδόν δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της τελετής, όταν έγινε αντιληπτό πως ο ΜακΦάρλαν δεν θα έφερνε στα Οσκαρ λίγη από την «twisted» χιουμοροποιία του «Family Guy» ή ακόμη λίγη από την «γκροτέσκα» ανεκδοτολογία του «Ted».

Το τέλος της τελετής τον βρήκε χτυπημένο από κάθε πιθανή πλευρά, αφού στα social media που μετέδιδαν live τα Οσκαρ, ο ΜακΦάρλαν απέκτησε φανατικούς εχθρούς ή μέτριους fans που ενώ δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη λάμψη και το ταλέντο του, δεν τον βρήκαν παρά ελάχιστα αστείο και όταν τον βρήκαν αστείο ήταν μόνο με νούμερα... γυμνασιακού επιπέδου.

Το επόμενο πρωί όλα τα μέσα στην Αμερική αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είχαν να πουν κάτι «κακό» για τον ΜακΦάρλαν, όπως για παράδειγμα το TIME που συνόψισε την εμφάνισή του: «Εκεί όπου ο Τζέιμς Φράνκο και η Αν Χάθαγουεϊ ήταν απαίσιοι δυο χρόνια πριν και ο Μπίλι Κρίσταλ μια χαρά αλλά βαρετός πέρσι, ο ΜακΦάρλαν δεν ήταν άνετος, αστείος - και ούτε καν κακός με έναν τρόπο που μπορείς να τον θυμάσαι».

2

Η μετάδοση ωστόσο της 85ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ υπήρξε πιο επιτυχημένη από την περσινή κατά ένα εκατομμύριο θεατές περισσότερους (σύνολο 40.3 εκατομμύρια), ενώ κατά 34% αυξήθηκαν οι νεαροί θεατές της τελετής, πράγμα που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία του ΜακΦάρλαν.

Οταν, όμως, ένας από τους 3.8 εκατομμύρια followers που έχει στο λογαριασμό του στο Twitter, ρώτησε τον ΜακΦάρλαν αν θα ξαναπαρουσιασει τα Οσκαρ, αυτός απάντησε: «Αποκλείεται. Πέρασα ωραία, όμως, που το έκανα.», παρόλο που λίγο πριν είχε γράψει πως η γάτα του του είπε πως «το σόου πήγε καλά».

Διαβάστε εδώ και τη γνώμη του Flix, όχι μόνο για το αν ο Σεθ ΜακΦάρλαν ήταν καλός οικοδεσπότης, αλλά και για ολόκληρη την 85η Απονομή των βραβείων Οσκαρ.