Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscar Nominees Lunch: οι υποψήφιοι φωτογραφίζονται

στα 10

150 οσκαρικοί υποψήφιοι συναντήθηκαν χθες για το καθιερωμένο, φιλικό γεύμα της Ακαδημίας. Φωτογραφήθηκαν, γέλασαν, ήπιαν και προσποιήθηκαν ότι «και μόνο η υποψηφιότητα είναι μεγάλη τιμή». Δείτε τα highlights...

Oscar Nominees Lunch: οι υποψήφιοι φωτογραφίζονται

To «Oscar Nominees Lunch», το ετήσιο γεύμα της Ακαδημίας στο Beverly Hilton για όλους τους οσκαρικούς υποψήφιους, πραγματοποιείται 20 μέρες πριν την τελετή απονομής κι είναι πάντα ένα πιο «χαλαρό» πάρτι.

Από το ντύσιμο, μέχρι την παραδοσιακή ομαδική φωτογράφιση τους όλα είναι casual και φιλικά. Ή, είναι όλοι τους... άξιοι Οσκαρ!

Διαβάστε αναλυτικά: Oscars 2016: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες!

Oscar Nominees Lunch 607 3

Πάντως η ατμόσφαιρα είναι πάντα φιλική και το γεύμα αποτελεί μία ευκαιρία να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους και να δώσουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον.

Oscar Nominees Lunch 607 1

Φέτος από τους 150 υποψήφιους έκαναν αισθητή την απουσία τους οι Κέιτ Μπλάνσετ, Μάικλ Φασμπέντερ και Τομ Χάρντι. Η Μπρι Λάρσον επίσης έμεινε ελάχιστα, καθώς τα γυρίσματα του «King Kong» την καλούν πίσω στην Αυστραλία. Καθησύχασε όμως τους δημοσιογράφους: φυσικά και θα είναι στην 88η τελετή απονομής των Οσκαρ (για να παραλάβει το Α' Γυναικείου, που, ας μην κρυβόμαστε, το έχει σίγουρο).

Oscar Nominees Lunch 607

Το πιο χαριτωμένο στιγμιότυπο της βραδιάς πάντψς συνέβη όταν ο συμπρωταγωνιστής της Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, ο μικρός του «Δωματίου», πλησίασε ως τρελός φαν τον Σιλβέστερ Σταλόνε κι εκείνος του έκανε μαθήματα μποξ.

O Σταλόνε ήταν κι ο πρώτος που κάλεσαν για να σηκωθεί στη σκηνή και να μιλήσει, κάτι που προκάλεσε μεγάλο χειροκρότημα και standing ovation στο δωμάτιο. Ούτε στο πιο τρελό του όνειρο δεν είχε δει ο Σλάι ότι θα απολαύσει τέτοια αποδοχή από την Ακαδημία. Το Οσκαρ Β' Ανδρικού μοιάζει να είναι στο τσεπάκι του.

Mιλώντας για σίγουρα στοιχήματα, η επόμενη φωτογραφία δεν νομίζουμε ότι θέλει σχόλια.

Oscar Nominees Lunch 607 8

Ενθουσιασμένο χειροκρότημα πάντως απέσπασαν και οι Ινιαρίτου και Λουμπέσκι, ο Τζορτζ Μίλερ και η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «What Happened, Miss Simone?», Λιζ Γκάρμπους.

Oscar Nominees Lunch 607 9

Το μεγαλύτερο γρίφο πάντως συνεχίζει να αποτελεί το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κι όλοι οι παρατηρητές μιλάνε για την «πιο ανοιχτή σε ανατροπές οσκαρική κούρσα των τελευταίων δεκαετιών». Κι αυτό επιβεβαιώθηκε από τη θερμή υποδοχή των Στιβ Κόλιν (παραγωγού τόσο του «Spotlight», όσο και της «Επιστροφής») , Ανταμ ΜακΚέι (σκηνοθέτη του «Μεγάλου Σορταρίσματος»), αλλά και του Στίβεν Σπίλμπεργκ («Η Γέφυρα των Κατασκόπων»). Ο Λάζλο Νέμες μπορεί επίσης να είναι σίγουρος για το Οσκαρ Ξενόγλωσσου με το «Γιο του Σαούλ» γιατί διαβάζουμε ότι «έπεσε η αίθουσα» όταν ανέβηκε στη σκηνή.

Oscar Nominees Lunch 607 5

Oscar Nominees Lunch 607 6

Oscar Nominees Lunch 607 7

Η Τζένιφερ Λόρενς αστειεύτηκε ότι «την πεθαίνουν τα τακούνια της», η Σάρλοτ Ράμπλινγκ της απάντησε ότι «σε αυτά τα πράγματα φοράει κανείς μπότες», η Ρούνεϊ Μάρα συστήθηκε ντροπαλά στην Αλίσια Βικάντερ όταν τις έβαλαν να ποζάρουν δίπλα δίπλα στην επίσημη φωτογραφία.

Oscar Nominees Lunch 607 2

Εκτός από χάζι και αλληλοεπαίνους πάντως, διαβάσαμε και κάτι ενδιαφέρον: οι παραγωγοί της βραδιάς αποφάσισαν μία καινοτομία: θα εισάγουν στο κάτω μέρος της οθόνης της σκηνής ένα cawl που θα περιέχει όλα τα ονόματα που οι νικητές θέλουν να ευχαριστήσουν (μάλλον όλοι πρέπει να γράψουν λίστες και να τις στείλουν από πριν). Ισως αυτό, πρώτον, αναγάγει τους βαρετούς ευχαριστήριους λόγους σε κάτι πιο αυθόρμητο και ευχάριστο (όλες οι υποχρεώσεις θα περνούν στο crawl) δεύτερον, καθησυχάσει τους ταραγμένους νικητές ότι δε θα ξεχάσουν κανέναν και, το σπουδαιότερο, κρατήσει τη διάρκεια της βραδιάς μικρή.

Για να δούμε λοιπόν! Ραντεβού στις 28 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα για το κόκκινο χαλί και το preshow της 88ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ και 3.30 για τα βραβεία. Το Flix θα ξυνυχτά και θα αναμεταδίδει ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater.

Διαβάστε ακόμα: