Industry

Οι Χρυσές Σφαίρες ανταποδίδουν όσα κερδίζουν.

στα 10

Η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, οι άνθρωποι, δηλαδή, που απονέμουν τις Χρυσές Σφαίρες, έκαναν χθες το ετήσιο δείπνο τους, με προσκεκλημένους από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μέχρι τη Λία Μισέλ του Glee.

Οι Χρυσές Σφαίρες ανταποδίδουν όσα κερδίζουν.
Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η τυχερή Αϊντα Τάκλα Ο’ Ράιλι!

Φυσικά και θα ήταν απίθανα, φυσικά και θα θέλαμε να είμαστε καλεσμένοι και να τσιμπολογάμε καναπεδάκια μαζί με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, αλλά το νόημα βρίσκεται αλλού.

Σ’ αυτό το ετήσιο δείπνο, η HFPA ανακοινώνει τα ποσά που έδωσε τη χρονιά που πέρασε σε ιδρύματα και οργανισμούς που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Γιατί μπορεί να έχει τεράστια έσοδα από την εκμετάλλευση, τηλεοπτική και κάθε είδους, των Χρησών Σφαιρών, αλλά δεν ξεχνά να ενισχύει τον χώρο του κινηματογράφου, από τον οποίο ζει!

Ετσι, φέτος η HFPA μοίρασε το τεράστιο ποσό των 1,5 εκ. δολλαρίων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το μη κυβερνητικό οργανισμό Film Independent, το Μουσείο Τέχνης του Λος Αντζελες, το Outfest, το Κινηματογραφικό Ιδρυμα του Μάρτιν Σκορσέζε για την αναπαλαίωση παλαιών κοπιών σημαντικών ταινιών απ’ όλον τον κόσμο και την Αμερικανική Ταινιοθήκη.

Η νέα διευθύντρια της HFPA, η Αϊντα Τάκλα Ο’ Ράιλι, είπε στους προσκεκλημένους της βραδιάς: «Χάρη σε πολλούς από εσάς που κάθεστε εδώ απόψε, η Ενωση είχε τη δυνατότητα να προσφέρει πάνω από 1,5 εκ. δολλάρια στις πιο αξιόλογες οργανώσεις που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, σε ιδρύματα και προγράμματα υποτροφιών. Μετά και τη σημερινή γιορτή, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι η HFPA έχει δωρίσει πάνω από 13 εκ. δολλάρια τα τελευταία 17 χρόνια, μέσα από τα χρηματοδοτικά μας προγράμματα.»

Και, καλά, να προτείνουμε στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ν’ ακολουθήσει την ίδια ιδέα, αλλά τα χρήματα ποιος θα τα βρει και πού;