Industry

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλά ζωντανά για το «War Horse»

στα 10

Προωθώντας τη νέα του ταινία, το συγκινητικό δράμα «War Horse», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παρουσίασε το φιλμ στη Νέα Υόρκη και απάντησε σε ερωτήσεις.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλά ζωντανά για το «War Horse»

Φαίνεται ότι τα κατάφερε πάλι, ο αστείρευτα συναισθηματικός Στίβεν Σπίλμπεργκ, που μοιάζει να έχει την ικανότητα να δίνει στις ταινίες του, όσο κι αν περνάνε τα χρόνια, μια αίσθηση φυσικότητας, τρυφερότητας, ειλικρίνειας και συγκίνησης που κάνουν το σινεμά του κλασικό.

Αυτό, τουλάχιστον, βγαίνει από τις πρώτες κριτικές και τα tweets όσων είδαν το «War Horse»: παρά τα καλά και τα κακά του φιλμ, μάτι θεατή δεν έμεινε στεγνό!

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παρουσίασε το «War Horse» σε μια ειδική αβάν πρεμιέρ, όπου, μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης μίλησε για το πώς τον ενέπνευσε το πρωτότυπο ομότιτλο θεατρικό έργο, τις δύσκολες στιγμές του γυρίσματος, πώς επέλεξε τον πρωταγωνιστή του, τον πρωτοεμφανιζόμενο Τζέρεμι Ερβαϊν, μετά από έξι οντισιόν, και πώς πάντα, ο ίδιος, δακρύζει όταν ο Τζον Γουίλιαμς (με τον οποίο του χρόνου ο Σπίλμπεργκ θα γιορτάσει 40 χρόνια συνεργασίας!), για πρώτη φορά τον βάζει ν’ ακούσει τη μουσική που έχει γράψει για τις ταινίες του.

Η συνέντευξη με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταδώθηκε απ’ ευθείας μέσω δορυφόρου σε εννέα ακόμα πόλεις της Αμερικής όπου διοργανώθηκαν παράλληλες αβάν πρεμιέρ και σε live streaming.

Το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Μάικλ Μορπέργκο, που αργότερα μεταφέρθηκε στη σκηνή κι αφηγείται τη σχέση πίστης και φιλίας ανάμεσα σ’ ένα αγροτόπαιδο, τον Αλμπερτ και το άλογό του, τον Τζόι, ενώ ξεσπά ο Πρώτο Παγκόσμιος. Το αγόρι και το άλογο θα χωριστούν όταν ο Τζόι θα δώσει το δικό του μερίδιο στο πεδίο της μάχης και θ’ αλλάξει τη ζωή όσων συναντήσει.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ ακόμα θα παίζεται η αμέσως προηγούμενη ταινία του Σπίλμπεργκ, «Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν».

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να εξομολογείται...