Industry

Ο Σπάικ Λι δεν βρίσκει χρηματοδότηση

στα 10

Μην πτοείστε Ελληνες σκηνοθέτες, είναι δύσκολοι καιροί για όλους. Ο Σπάικ Λι δεν μπορεί να βρει χρηματοδότες για την παραγωγή της νέας του ταινίας, ακόμα κι αν έχει κλειδώσει ονόματα όπως οι Ντένζελ Ουάσινγκτον και Τζόντι Φόστερ.

Ο Σπάικ Λι δεν βρίσκει χρηματοδότηση
Μπορώ να κάνω collect call σε κάποιον Ελληνα σκηνοθέτη; Εχω κάτι να μοιραστώ...

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Τσάρλι Ρόουζ, ο Σπάικ Λι μίλησε για τα πάντα: από το σνομπάρισμα που έφαγε από την Ακαδημία για το «Κάνε το Σωστό» το 1989, μέχρι την εμπειρία να κάνεις ταινία με τον μπασκεμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς, κι από το φόβο του όταν βρίσκεται μπροστά στο φακό, μέχρι την πιθανή επανεκλογή του Ομπάμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσίασε το κομμάτι της συνέντευξης που είχε να κάνει με την οικονομική κρίση στην κινηματογραφική βιομηχανία, ειδικά αν δεν είσαι μέρος των μεγάλων στούντιο. Ο Λι ομολόγησε ότι αντιμετωπίζει μεγάλη απαξίωση και ότι μετά την οικονομική καταστροφή που του επέφερε το 2008 το φιλόδοξο πολεμικό έπος «Miracle at St. Anna» (κόστισε 45 εκ. δολάρια κι έφερε πίσω 7 εκ. μικτού κέρδους), οι πόρτες έχουν κλείσει για αυτόν.

Και δε θέλει να κάνει κάτι τολμηρό. Το σίκουελ του «Inside Man» προσπαθεί να χρηματοδοτήσει, κάτι που ακούγεται σαν σιγουράκι εμπορικής επιτυχίας και μαζικής κατανάλωσης. Κι όμως δεν βρίσκεται κανείς να τον εμπιστευτεί.

«Δεν μπορώ να βρω παραγωγούς για ένα σίκουελ!» είπε πικραμένος. «Κι αν κάτι ξέρει να κάνει καλά το Χόλιγουντ είναι τα σίκουελ. Δε θα γίνει τελικά. Εχουμε προσπαθήσει τα πάντα. Δε θα γίνει...»

Πραγματικά απίστευτο.