Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αφήνει τα αθάνατα ίχνη του στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ

στα 10

Σε τελετή που έγινε χθες Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας άφησε τα χνάρια του στο τσιμέντο του Chinese Theater. Και η ερώτησή μας είναι: τώρα τον θυμήθηκαν;

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αφήνει τα αθάνατα ίχνη του στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ

Διαβάσαμε τον τίτλο με δισταγμό και με ακόμα μεγαλύτερη αμφιβολία ανοίξαμε να διαβάσουμε το κείμενο: «ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υπογράφει στο αθάνατο τσιμέντο της Hollywood Boulevard». Θέλετε να μας πείτε ότι μόλις χθες το Χόλιγουντ θυμήθηκε να τιμήσει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο; Εδώ και 40 χρόνια δεν υπήρξε καμία άλλη αφορμή για να τον τιμήσει το Walk of Fame της Λεωφόρου του Χόλιγουντ; Φαίνεται πως όχι. Η είδηση πάντως είναι ότι σε «μία μικρή τελετή» μπροστά από το εμβληματικό Chinese Theater ο 69χρονος και δύο φορές οσκαρικός πρωταγωνιστής άφησε χθες το αθάνατό του αποτύπωμα στο τσιμέντο.

«Ο Τζο Πέσι πάντα μου έλεγε ότι θα καταλήξω να με τσιμεντώσουν. Αλλά δεν νομίζω ότι είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του...» είπε γελώντας ο ηθοποιός, αναφερόμενος φυσικά στην παράδοση των γκανγκστερικών του ταινιών στην 40χρονη καριέρα του.

«Στην κινηματογραφική βιομηχανία λέγεται ότι έχεις τρία σπίτια: αυτό που μένεις, αυτό που μένει η πρώτη γυναίκα σου και το Χόλιγουντ. Αγαπώ την Νέα Υόρκη, αλλά είμαι περήφανος που κατοικώ και στο Χόλιγουντ. Σας ευχαριστώ για αυτή την τιμή και σας ευχαριστώ που με κάνατε να νιώθω εδώ σαν το σπίτι μου.»

bob1

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που σε λίγες εβδομάδες θα δει αν θα καταλήξει με το 3ο Οσκαρ της καριέρας του για τον «Οδηγό Αισιοδοξίας», έχει προσφέρει πολλά περισσότερα στην κινηματογραφική βιομηχανία από το ταλέντο του. Το 2002 ίδρυσε το Tribeca Film Festival για να στηρίξει την τέχνη σε μία Νέα Υόρκη με λαβωμένο (11η Σεπτεμβρίου) ηθικό. Αναρωτιόμαστε λοιπόν ξανά: τώρα τον θυμήθηκε το Χόλιγουντ (επίσης, όσο ψάξαμε δεν έχει ούτε αστέρι στο Hollywood Boulevard). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ίσως εκείνος το αρνιόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Χθες πάντως δύο συνεργάτες και φίλοι του μίλησαν για αυτόν. Ο Μπίλι Κρίσταλ, συμπρωταγωνιστής του στο «Ανάλυσέ το» (1999), ο οποίος τόνισε ότι ο Ντε Νίρο έχει μία εξαιρετική ικανότητα να παίζει κωμωδία, ισάξια με δράμα. «Δεν συνηθίζω να επαινώ κανέναν, αλλά το να παίζω στην ίδια σκηνή απέναντί σ' αυτή την ιδιοφυΐα ήταν σταθμός στη ζωή μου!»

Ο δεύτερος ήταν ο σκηνοθέτης του «Οδηγού Αισιοδοξίας», Ντέιβιντ Ο' Ράσελ, ο οποίος ομολόγησε ότι όταν ο Ντε Νίρο διάβασε το σενάριο, έκλαψε σαν μικρό παιδί.

«Οταν διαβάσαμε μαζί το σενάριο για πρώτη φορά, έκλαιγε για ένα 10λεπτο και δεν μπορούσε να σταματήσει. Γιατί ξέρει ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικές διαταραχές. Γιατί γνωρίζει ότι οι οικογένειες που έχουν κάτι τέτοιο να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα, βάζουν λίγη περισσότερη αγάπη και μαγεία στις προσπάθειές του. Κι αυτό έκανε κι ο Μπομπ: έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στην οικογένεια της ταινίας μας...» [Δείτε στο βίντεο, τον Ντε Νίρο πράγματι να συγκινείται μιλώντας για το πόσο τον αγγίζει προσωπικά το θέμα της ταινίας.]

bob

Τα αποτυπώματα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα μπορούμε να τα χαζέψουμε πλέον στην αυλή του Chinese Theatre, ανάμεσα σ' αυτά της Μέριλιν Μονρόε, της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ.

Kι ένα μικρό trivia: ο ηθοποιός έκανε λάθος και χάραξε ως ημερομηνία το 14 Φεβρουαρίου 2013 κι όχι το 4. Οι υπεύθυνοι διόρθωσαν αμέσως την γκάφα.

Περισσότερος Ρόμπερτ Ντε Νίρο: