Buzz

O Ρίβερ Φίνιξ που δεν ξέχασα!

στα 10

Αν ο Τζέιμς Φράνκο ζούσε όταν ο Γκας Βαν Σαντ γύριζε το «Δικό Μου Αϊνταχο» είναι σίγουρο πως θα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του... Ισως γι'αυτό ο ανήσυχος νεαρός ηθοποιός και σκηνοθέτης επιστρέφει στην εμβληματική ταινία που άφησε για πάντα στην Ιστορία τον αδικοχαμένο Ρίβερ Φίνιξ.

O Ρίβερ Φίνιξ που δεν ξέχασα!

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο παρουσίασε ο Τζέιμς Φράνκο τα δύο art πρότζεκτ του σχετικά με το «Δικό Μου Αϊνταχο» του Γκας Βαν Σαντ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Με γενικό τίτλο «Memories of Idaho», τα δύο πρότζεκτ επιστρέφουν στην εμβληματική ταινία του Γκας Βαν Σαντ για να θυμίσουν σε όλους μια εποχή όπου το αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά γεννούσε πραγματικούς μύθους και ταυτόχρονα για να τιμήσουν τον Ρίβερ Φίνιξ, στο ρόλο με τον οποίο όλοι θα θυμούνται για πάντα.

Το πρώτο μέρος του πρότζεκτ ονομάζεται «My Own Private River» και είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλου μήκους ταινία με μονταρισμένες ώρες υλικού που γύρισε ο Γκας Βαν Σαντ στο Πόρτλαντ και το δεύτερο με τίτλο «Idaho» είναι η εικονογράφηση ενός από τα τρία σενάρια (που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε για την ταινία) με φωτογραφίες του Βαν Σαντ αλλά και αρχειακό υλικό.

Ο Φράνκο δηλώνει για την απόπειρα του: «Περάσαμε δυο μέρες στο Πόρτλαντ παρατηρώντας όσο περισσότερα πράγματα μπορούσαμε. Καθώς ανακαλύπταμε έναν ολόκληρο κόσμο, συζητήσαμε πως άλλαξαν οι ταινίες του Βαν Σαντ μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν από το "Δικό Μου Αϊνταχο". Σκέφτηκα πως θα έμοιαζε η ταινία αν ο Βαν Σαντ την γύριζε σήμερα. Μου έδωσε την άδεια να κάνω τη δική μου εκδοχή.»

Δείτε παρακάτω μια σκηνή από το «My Own Private River»

Μια άλλη δική του εκδοχή, όμως, στο «Restless» γύρισε και ο ίδιος ο Γκας Βαν Σαντ καθώς αποκαλύφθηκε πως υπάρχει και μια τελείως βωβή version της τελευταίας του ταινίας που κανείς δεν έχει δει μέχρι στιγμής και όλοι αναμένουν πως μπορεί να κυκλοφορήσει στην DVD εκδοχή του «Restless».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Restless» που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Oκτωβρίου

Διαβάστε εδώ για τα μελλοντικά σχέδια του Γκας Βαν Σαντ