Φεστιβάλ / Βραβεία

O μεγάλος πρωταγωνιστής του 65ου Φεστιβάλ Καννών βρίσκεται στη φυλακή!

στα 10

O Ιταλός πρωταγωνιστής του «Reality» του Ματέο Γκαρόνε, φαβορί για το βραβείο ανδρικού ρόλου, δεν περπάτησε χθες στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο 65ο Φεστιβάλ Καννών. Οχι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά γιατί βρίσκεται εδώ και δύο δεκαετίες στη φυλακή!

O μεγάλος πρωταγωνιστής του 65ου Φεστιβάλ Καννών βρίσκεται στη φυλακή!

Είναι πλέον παράδοση, ο Ματέο Γκαρόνε να φτάνει στο Φεστιβάλ Καννών μαζί με ένα σκάνδαλο. Το 2008 με τα «Γόμορρα» ήταν οι απειλές κατά της ζωής του και της ζωής του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, Ρομπέρτο Σαβιάνο. Τώρα, ο Ιταλός σκηνοθέτης βρίσκεται στις Κάννες με την καινούρια του ταινία, το «Reality» και πρωταγωνιστή έναν κατάδικο για φόνο με ποινή κάθειρξης 20 ετών!

Ο Γκαρόνε δεν σχολίασε καθόλου τη δική του θέση πάνω στην καταδίκη του Ανιέλο Αρένα, αλλά ο διεθνής Τύπος πρόλαβε να ξεσκεπάσει το μυστήριο γύρω από τον ηθοποιό που μέχρι αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για το βραβείο ανδρικού ρόλου, καθώς υποδύεται σαρωτικά έναν φτωχό ψαρά από τη Νάπολη που παθαίνει εμμονή με το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου «Big Brother» και κάνει τα πάντα για να συμμετάσχει σε αυτό.

Ο Αρένα βρίσκεται στη φυλακή, σύμφωνα με όχι επιβεβαιωμένες φήμες, για ανθρωποκτονία (άλλοι μιλούν και για διπλό φόνο) από το 1993 και ο Γκαρόνε τον ήθελε να πρωταγωνιστήσει και στα «Γόμορρα», μόνο που τότε δεν ήταν εφικτό, λόγω της συγγένειας των εγκλημάτων του με την ιταλική μαφία και την απαγόρευση των δικαστικών αρχών να τον αφήσουν να συμμετάσχει στην ταινία.

Να, όμως, που ο Γκαρόνε κατάφερε να τον έχει για το «Reality», καθώς ο Αρένα μεταφέρθηκε σε μια φυλακή κοντά στον τόπο των γυρισμάτων και έβγαινε από αυτήν μόνο για να γυρίσει τις σκηνές του, ειρωνικά μπαίνοντας ξανά μέσα σε μία άλλη φυλακή, αυτή του «Μεγάλου Αδερφού».

Μια και μόνο επίσκεψη στο Ιντερνετ ξεκαθαρίζει τα πράγματα για το ποιος είναι τελικά αυτός ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ. Ηθοποιός στην θεατρική ομάδα των φυλακών, μάγειρας και, αν κρίνουμε από την ταινία, ψυχή του πάρτι για τους έγκλειστους συγκρατούμενους του, ο Αρένα είναι ίσως ο πιο διάσημος κατάδικος της Ιταλίας και τώρα το καμάρι της χώρας, αφού το όνομα του ακούγεται περισσότερο από οποιουδήποτε στους κύκλους του Φεστιβάλ.

Φεστιβαλικό παράδοξο, απόδειξη πως η Τέχνη βρίσκεται πάνω από την ίδια τη ζωή, ένα ακόμη αμερικάνικο όνειρο που γεννιέται σε μια Ευρώπη σε κρίση ή οτιδήποτε, ο Αρένα δεν θα είναι εδώ για να παραλάβει το βραβείο του, αν τελικά ο Νάνι Μορέτι και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής τον βραβεύσουν. Είμαστε σίγουροι όμως πως στο κελί του έχει τηλεόραση και δη δορυφορική για να δει live την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Reality» και βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 65ο Φεστιβάλ Καννών στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.


Tags: Cannes 2012