Buzz

Ο Ματιέ Κασοβίτς έγινε έξαλλος με τις υποψηφιότητες για τα φετινά Cesar

στα 10

Ο ευέξαπτος δημιουργός απέσπασε μία μόνο υποψηφιότητα για τη νέα του ταινία, «L’Ordre et la Morale» και του φάνηκε πολύ, πολύ λίγη.

Ο Ματιέ Κασοβίτς έγινε έξαλλος με τις υποψηφιότητες για τα φετινά Cesar

Ο Ματιέ Κασοβίτς δε φημίζεται για την ψυχραιμία ή τη διαλλακτικότητά του. Ετσι, όταν πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Βραβεία Cesar, τη μεγάλη κινηματογραφική αναγνώριση της Γαλλίας και η ταινία του, «L’Order et la Morale» ήταν σχεδόν απούσα, ποιος είδε τον Κασοβίτς και δεν τον φοβήθηκε!

«Μόνο μία υποψηφιότητα στα Σεζάρ. Να πάει να χεστεί το γαλλικό σινεμά. Να πάτε να γαμηθείτε με τις σκατοταινίες σας!» Αυτά περίπου είπε ο Ματιέ Κασοβίτς ως αντίδραση της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων, λόγια που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμήνευσης: πράγματι εκνευρίστηκε!

Η ταινία «L’ Ordre et la Morale» είναι υποψήφια μόνο στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου κι αυτό, σε συνδυασμό με την αποτυχία της σε εισιτήρια (η ταινία κόστισε 13 εκ. ευρώ κι έκανε 150.000 εισιτήρια), στην έξοδό της στις γαλλικές αίθουσες, έφερε τον Κασοβίτς στα όριά του και… στο λογαριασμό του στο twitter, όπου συνέχισε τα οργισμένα σχόλια: «Χέστηκα για τα Σεζάρ. Ούτε που έχω πατήσει το πόδι μου εκεί. Απλώς με σοκάρει η έλλειψη ενδιαφέροντος.»

Ο Κασοβίτς λίγο αργότερα έσπευσε να προσθέσει ότι δεν απορρίπτει όλο το γαλλικό σινεμά, εξακολουθούν να του αρέσουν η (Σιλβί) Τεστίντ, ο Γκασπάρ (Νοέ), ο Χαζαναβίσιους, ο Μπουκριέφ, ο Βεστιέλ, ο Γαβράς. Δόξα τω Θεώ.

Επιπλέον, ο Κασοβίτς αποδεικνύει ότι έχει και αυτογνωσία: «Δε σας αρέσω. Ούτε κι εμένα μου αρέσετε. Νάρκισσος κι επιτηδευμένος. Είμαι. Το επιβεβαιώνω. Να πάτε στο διαόλο. Καλημέρα.»

Καλημέρα και στον Ματιέ Κασοβίτς που σύντομα θα δούμε ως ηθοποιό στο «Haywire» του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Ευτυχώς, για το αμερικανικό σινεμά δεν είπε κουβέντα…