Industry

O Κρίστοφερ Νόλαν στη «Ζώνη του Λυκόφωτος»

στα 10

Αν αληθεύουν οι φήμες πως ο Κρίστοφερ Νόλαν θα αναλάβει τη μεταφορά του «Twilight Zone» στον κινηματογράφο, τότε μπορούμε να περιμένουμε μια άξια λόγου αναβίωση της κλασικής τηλεοπτικής σειράς που επηρέασε όσο λίγες τη σύγχρονη επιστημονική φαντασία.

O Κρίστοφερ Νόλαν στη «Ζώνη του Λυκόφωτος»

Μαζί με τον Νόλαν, ψηλά στη λίστα των σκηνοθετών που φλερτάρουν με το σχέδιο είναι ο Μάικλ Μπέι (μπα...) και ο Αλφόνσο Κουαρόν (χμ...) ενώ ακολουθούν ο πιο γνωστός πλέον για το φινάλε του «Χάρι Πότερ» Ντέιβιντ Γιέιτς (γιατί όχι...) και ο υπεύθυνος για τον «Πλανήτη των Πιθήκων: Η Εξέγερση», Ρούπερτ Γουάιατ (όχι).

Σε κάθε περίπτωση το «Twilight Zone» θα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία βασισμένη στη διάσημη τηλεοπτική σειρά που δημιούργησε ο Ροντ Σέρλινγκ και ήταν στον αέρα από το 1959 μέχρι και το 1964, γνωρίζοντας δύο αναβιώσεις, μια το 1985 έως και το 1989 και μια το 2002 η οποία άντεξε μόνο ένα κύκλο.

Το 1983 γυρίστηκε μια ταινία με τίτλο «Twilight Zone: The Movie», αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια συρραφή τεσσάρων μικρού μήκους ταινιών σκηνοθετημένων από τους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζο Ντάντε, Τζον Λάντις και Τζορτζ Μίλερ.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νόλαν είναι πως, σύμφωνα με φήμες, το σενάριο για την ταινία μοιάζει πολύ με αυτό του «Inception» ενώ στα συν βρίσκεται η πιθανή συμμετοχή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, σίγουρα με την εταιρία του Appian Way και ίσως και στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για την ώρα ο Νόλαν βρίσκεται στα γυρίσματα του «The Dark Knight Rises», για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.