Buzz

Ο Κερκ Ντάγκλας απαιτεί: Gun Control now!

στα 10

Ακόμα κι ο ίδιος ο... Σπάρτακος απαιτεί gun control. Ο πρωταγωνιστής της χρυσής εποχής του αμερικανικού σινεμά, ο 96χρονος Κερκ Ντάγκλας, το δήλωσε: «οι καουμπόικες μέρες της Αμερικής έχουν παρέλθει!»

Ο Κερκ Ντάγκλας απαιτεί: Gun Control now!

Μπορεί να έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα κλασικότερα γουέστερν και φιλμ νουάρ όλων των εποχών (από το «Το Τελευταίο Ατού» του Μπίλι Γουάιλντερ μέχρι το «Αίμα στον Πράσινο Βάλτο» του Τζον Στάρτζες), όμως ο Κερκ Ντάγκλας στην ένατη δεκαετία της ζωής τους έχει τη διαύγεια να ξεχωρίσει μεταξύ κινηματογραφικής μυθοπλασίας και πραγματικότητας.

Και, αντιμέτωπος με τα αδιανόητα φαινόμενα των μαζικών εκτελέσεων σε σχολεία, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους, ο 96χρονος σταρ του Old Hollywood αποφάσισε να μιλήσει και να πάρει θέση, γράφοντας ένα κείμενο γνώμης στην Huffington Post.

«Εχω παίξει αρκετές φορές τον καλό καουμπόι στην μεγάλη οθόνη - αυτόν που έσωζε την μέρα πάνω στο άλογό του. Σήμερα, όλοι θεωρούν ότι είναι καουμπόιδες. Αυτό με τρομάζει. Εχουμε μεταμορφωθεί σε μία χώρα με πάρα πολλούς ''καουμπόιδες" και ακόμα περισσότερα όπλα...»

Ο Ντάγκλας παραδέχεται ότι έχει στην ιδιοκτησία του όπλα. Τα ονομάζει «σουβενίρ από τις μέρες του ως cowboy hero». Τονίζει όμως ότι τα είχε πάντα κλειδωμένα στο σπίτι μου, μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Για εκείνον το θέμα δεν είναι απλά άσπρο-μαύρο. Αλλά μπορεί να καθοριστεί από τους αυστηρούς νόμους που θα ελέγχουν την αγοροπωλησία όπλων και τον τρόπο που φυλάσσονται στα αμερικανικά σπίτια.

«Ενιωσα ότι πρέπει να βγω και να πω κάτι όταν διάβασα για το 5χρονο αγόρι από το Κεντάκι που σκότωσε κατά λάθος την 2 ετών αδελφούλα του με το 22άρι που του έκαναν οι γονείς του δώρο στα γενέθλιά του!»

Ο Ντάγκλας ελπίζει ότι ο Ομπάμα δε θα λυγίσει στην πίεση του Κογκρέσου και του λόμπι των οπλοχρηστών και θα λάβει τα μέτρα του για να περάσει την gun control νομοθεσία.

«Είμαι 96 ετών» γράφει ο Ντάγκλας. «Εχω πολλά εγγόνια τα οποία δε θέλω να αφήσω σ' έναν κόσμο όπου τα όπλα είναι τόσο εγκληματικά προσβάσιμα. Τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, εμείς έχουμε όλη την ευθύνη. Και είναι ώρα να τα προστατέψεουμε. Οι καουμπόικες μέρες της Αμερικής έχουν παρέλθει!»

Διαβάστε περισσότερα για τη θέση σταρ του Χόλιγουντ απέναντι στο gun control: