Buzz

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μιλά στο διεθνή τύπο για την ελληνική κρίση

στα 10

Με αφορμή την προβολή στην Ιταλία της «Σκόνης του Χρόνου», ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μίλησε στον εκεί τύπο για τη νέα του δουλειά, με θέμα την ελληνική οικονομική κρίση.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μιλά στο διεθνή τύπο για την ελληνική κρίση

«Ετοιμάζω μια ταινία που θα έχει ως θέμα την κρίση στην Ελλάδα και τίτλο “Η Αλλη Θάλασσα”. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Ολ’αυτά για τα οποία πολεμήσαμε δεν έγιναν πραγματικότητα. Η οικονομική κρίση της χώρας μου μ’αφήνει άναυδο, δε βλέπω τρόπο διεξόδου», είπε ο Αγγελόπουλος, του οποίου οι πολιτικές ταινίες ήταν και τ’αριστουργήματά του.

Η ιστορία της ταινίας θα παρακολουθεί ένα θίασο (αλλά δεν είναι «Ο Θίασος»), που προσπαθεί ν’ανεβάσει την «Οπερα της Πεντάρας» του Μπρεχτ, αλλά και τη σχέση ενός πατέρα και μιας κόρης, εκθέτοντας τη γενιά που προκάλεσε την κρίση κι εκείνη που αντιμετωπίζει τις συνέπειες.

«Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο που κατέρρευσε πολύ γρήγορα», προσθέτει ο σκηνοθέτης. «Δεν είμαστε μόνοι μας. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία επίσης έχουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Κι η ίδια η Ιταλία δεν τα πάει τόσο καλά. Ισως η Ευρώπη χρεωκόπησε.»

Για να μην μπερδευόμαστε, πρόκειται για την ίδια ταινία που ο Αγγελόπουλος προετοιμάζει κι έχει ανακοινώσει από την αρχή του χρόνου. Αποψή μας ότι το να συζητά σε διεθνές πλαίσιο ένας επιφανής και δημοφιλής στο εξωτερικό άνθρωπος της ελληνικής τέχνης για τα προβλήματα της χώρας, μόνο καλό μπορεί να κάνει και ότι αν οι ταινίες του Αγγελόπουλου αποκτήσουν ξανά πολιτικό κίνητρο μπορεί και ν’αγγίξουν περισσότερο κόσμο.