Buzz

O «Νοτιάς» πάει... Χόλιγουντ σε μια έκθεση σαν παλιό σινεμά!

στα 10

Συνεχίζοντας τις προβολές του στις ελληνικές αίθουσες, ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη μεταφέρεται για λίγο και στη θρυλική Στοά Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας για μια σειρά εκδηλώσεων... σαν παλιό σινεμά.

Flix Team
O «Νοτιάς» πάει... Χόλιγουντ σε μια έκθεση σαν παλιό σινεμά!

Μερικά από τα πιο ωραία, ατμοσφαιρικά και πιστά στην εποχή που διαδραματίζεται γυρίσματα του «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη έγιναν μέσα στη Στοά Χόλιγουντ, όπως έχει μείνει πιο γνωστή η στοά Πανταζοπούλου στο νούμερο 96 της οδού Ακαδημίας, εκεί όπου κάποτε στεκόταν αγέρωχο το Μέγαρο της Εβδομης Τέχνης, φιλοξενώντας όλες σχεδόν τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής και διανομής ταινιών.

Εκεί θα επιστρέψει για τρεις ημέρες, από τις 5 ως και τις 7 Φεβρουαρίου, ο Τάσος Μπουλμέτης, οι συνεργάτες της ταινίας και το κοινό που ταξιδεύει με τον «Νοτιά» στις αίθουσες για μια φωτογραφική έκθεση με ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα, συζητήσεις με κινηματογραφιστές και ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη: Ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη από το Α μέχρι το Ω

Νοτιάς 607 Ο Τάσος Μπουλμέτης στα γυρίσματα του «Νοτιά»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 5 Φεβρουαρίου στις 19.00 στη Στοά Χόλιγουντ, στις 6 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο θα γίνει στις 19.00 ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πίσω από την κάμερα: άγνωστες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο» και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 15.00 το μεσημέρι θα γίνει πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία.

Στη συζήτηση που θα γίνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και θα συντονίσει ο διανομέας Ζήνος Παναγιωτίδης (rosebud 21) συμμετέχουν οι Νίνος Φενέκ Μικελίδης (κριτικός), Γιώργος Μιχαηλίδης (διανομέας, αιθουσάρχης), Αλέκος Λάμπρου (αιθουσάρχης, μέλος της Ομοσπονδίας αιθουσαρχών), Κώστας Γούναρης (διευθυντής πωλήσεων), Γιώργος Πανουσόπουλος (σκηνοθέτης), Πωλ Σκλάβος (σκηνοθέτης, αιθουσάρχης), Βούλα Γεωργακάκου (πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), Τάκης Τσακαλάκης (διανομέας, αιθουσάρχης), Γιώργος Σπέντζος (διανομέας), Παναγιώτης Τιμογιαννάκης (κριτικός).

Νοτιάς Χόλιγουντ Εκθεση

Τη φωτογραφική έκθεση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση / Επιμέλεια έκθεσης: Ηώ Πάσχου / Ομάδα έκθεσης - φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας: Ερμίνα Δημητρίου, Ελπίδα Κοντογιάννη, Ελένη Ποντίκη, Δημήτρης Πατρίκιος, Μιχάλης Ματσούκας, Γιώργος Καζίας. / Υποστηρικτές: feelgood entertainment | Viewmaster films | Metaxa | Amstel / Χορηγοί Επικοινωνίας: Μελωδία | Lifo / Ωρες λειτουργίας της εκθεσης (είσοδος ελεύθερη): Παρασκευή 5/2: Εγκαίνια, 19:00, Σάββατο 6/2 και Κυριακή 7/2: 12:00 -20:00 / Πληροφορίες: 210 3713011

Ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου σε διανομή της Feelgood Entertainment.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: