Buzz

Ενας χρόνος χωρίς και μαζί με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη

στα 10

Ηταν 6 Ιουνίου του 2016 όταν ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έφυγε από αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας πίσω του θραύσματα μιας παθιασμένης στάσης απέναντι στο σινεμά, τη μουσική και την ίδια τη ζωή.

Ενας χρόνος χωρίς και μαζί με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερή σας επιτυχία;
Τουλάχιστον υπήρξα ο εαυτός μου.

Με την παραπάνω φωτογραφία και αυτή τη λιτή στιχομυθία, η Μαρίνα Δανέζη, σύντροφος του Νίκου Τριανταφυλλίδη, σκηνοθέτης και παραγωγός και η ίδια θέλησε να θυμήσει σε όλους πως πέρασε ήδη ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα που ακόμη και οι μεγαλύτεροι αποχαιρετισμοί έμοιαζαν λίγοι μπροστά στην απουσία.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Οι εννιά πράξεις του κινηματογραφικού σύμπαντος του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Νίκος Τριανταφυλλίδης 607

Κι, όμως, με το δικό του τρόπο, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης βρισκόταν κάπου εδώ όλο αυτό το χρόνο. Οχι καταχρηστικά, όπως γίνεται σε «αποχωρήσεις» που επιμηκύνονται επειδή το ζητούν οι καιροί (ή τα social media), αλλά γιατί το απαίτησαν οι ανοιχτοί του λογαριασμοί: το ντοκιμαντέρ για τον ΠΑΟΚ που ολοκληρώθηκε από τη Μαρίνα Δανέζη και έκανε τις πρεμίερες του σε Θεσσαλονίκη πρώτα και Αθήνα μετά, τα Στέκια - η εκπομπή που ο ίδιος σκέφτηκε και η οποία συνεχίζει να ανακαλύπτει τα ρετρό απομεινάρια ενός υπέροχου σήμερα, το 12ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου που έγινε στο Gagarin μετά από χρόνια, όπως ακριβώς θα του άρεσε, σκόρπια ή οργανωμένα αφιερώματα του έργου του στο σινεμά και την τηλεόραση.

Ολα κομμάτια της δικής του προσωπικότητας και της επιτυχίας του να υπήρξε τουλάχιστον ο εαυτός του.

Νίκος Τριανταφυλλίδης 607

Περισσότερος Νίκος Τριανταφυλλίδης

Δείτε εδώ το Νίκο Τριανταφυλλίδη σε αυτή την υπέροχη κουβέντα που κάναμε μαζί του την εποχή που γύριζε τους «Αισθηματίες»: