Φεστιβάλ / Βραβεία

Οταν ο Σέρλοκ άρχισε να ξεχνάει… Πρώτο κλιπ από το «Mr. Holmes» με τον Ιαν ΜακΚέλεν

στα 10

Η ταινία διαγωνίζεται στη φετινή Berlinale, αλλά κάτι μας λέει ότι θα φέρει τον Σερ Ιαν ΜακΚέλεν στις επόμενες οσκαρικές υποψηφιότητες. Δείτε το πρώτο κλιπ.

Οταν ο Σέρλοκ άρχισε να ξεχνάει… Πρώτο κλιπ από το «Mr. Holmes» με τον Ιαν ΜακΚέλεν

Ο Μπιλ Κόντον έχει μια καριέρα γεμάτη ποικιλία ως σκηνοθέτης: από το «Dreamgirls» στα «Twilight» κι από τον «Kinsey» στην απογοήτευση του «The Fifth Estate». Λίγο νωρίτερα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, το 1998, ο Κόντον είχε κάνει μια μικρή, αριστουργηματική ταινία, που τιμήθηκε και με το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, το «Gods and Monsters», με τον Ιαν ΜακΚέλεν και τώρα είναι έτοιμος να παρουσιάσει το δεύτερο κομμάτι αυτής της αξέχαστης συνεργασίας. Το «Mr. Holmes» θα κάνει την πρεμιέρα του αυτές τις μέρες στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου και, κατά τα λεγόμενα, η ταινία θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες το φθινόπωρο, προκειμένου να προλάβει την επόμενη οσκαρική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα είναι το «X-Men: Apocalypse» χωρίς τον Ιαν ΜακΚέλεν και τον Πάτρικ Στιούαρτ;

mr holmes 607

Στο «Mr. Holmes», ο Σέρλοκ Χολμς είναι, πια 93 χρόνων και ζει στην αγγλική εξοχή μαζί με την οικονόμο του, που υποδύεται η Λόρα Λίνεϊ και τον μικρό της γιο, τον Ρότζερ. Ο Χολμς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το ιδιοφυές μυαλό του τον εγκαταλείπει σιγά-σιγά, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει το αίνιγμα ενός άλυτου, ακόμα, αινίγματος που τον είχε απασχολήσει παλιά. Θα μπορέσει ν’ αποδεχτεί τα σημάδια του χρόνου και να εγκαταλείψει την υπόθεση στη σκόνη που τη σκεπάζει; Δείτε παρακάτω το πρώτο κλιπ της ταινίας που κυκλοφόρησε και περιμένετε περισσότερα από τις 8 Φεβρουαρίου που το «Mr. Holmes» θα προβληθεί στην Berlinale.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμη: