Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι έτοιμος για τη «Σιωπή» του

στα 10

Το φιλόδοξο και πολυαναμενόμενο «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε πήρε ήδη ημερομηνία και (θα) είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2015.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι έτοιμος για τη «Σιωπή» του

Με την Paramount να βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει την αμερικάνικη διανομή του με πιθανή οσκαρική ημερομηνία το Νοέμβριο του 2015 και τα γυρίσματα να ξεκινούν μέσα στο 2014, το «Silence» θα είναι η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ηταν 2007, όταν ανακοινώθηκε πως ο Σκορσέζε ήταν έτοιμος να γυρίσει το «Silence», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο, που κυκλοφόρησε το 1966, με τον Ντάνιελ Ντέι Λίουις και τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο στους ρόλους δύο Καθολικών ιεραπόστολων του 17ου αιώνα που φτάνουν στην Ιαπωνία για να κηρύξουν το λόγο του Θεού, πριν βρεθούν θύματα μιας απίστευτης βιαιότητας.

Η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ και το καλοκαίρι του 2012, η ιταλική εταιρία Cecchi Gori που είχε αναλάβει την παραγωγή της ταινίας «θύμισε» με αγωγή στον Σκορσέζε πως όλα αυτά τα χρόνια είχε ξοδέψει περίπου 750.000 δολάρια για την προπαραγωγή της ταινίας και πως η συμφωνία που είχαν κάνει το 2004 για την καθυστέρηση της ταινίας ήταν να κατάβάλλει στην εταιρεία 1.5 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία που γυρίζει από το 2004 και μετά συν το 20% της κάθε φορά αμοιβής του.

Αμέσως μετά το «The Wolf of Wall Street», ο Μάρτιν Σκορσέζε ξαναέβαλε το «Silence» στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων σχεδίων του, έκλεισε για πρωταγωνιστή του τον Αντριου Γκάρφιλντ (διαβάστε περισσότερα εδώ), στο ρόλο που για καιρό κυκλοφορούσε η φήμη πως θα υποδυόταν ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, αντικατέστησε τον Ντάνιελ Ντέι Λίουις με τον Λιαμ Νίσον και συμπλήρωσε το καστ με τους Κεν Γουατανάμπε και Ανταμ Ντράιβερ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Λίαμ Νίσον ο επόμενος πρωταγωνιστής του Μάρτιν Σκορσέζε

Το μεγαλύτερο μέρος του καστ της ταινίας θα αποτελείται από Ιάπωνες ηθοποιούς, αφού άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας θα εκτυλίσσεται στα ιαπωνικά, με υπότιτλους, πράγμα εξ ορισμού αντιεμπορικό για το αμερικανικό κοινό. Ο Σκορσέζε όμως δε μοιάζει να πτοείται καθόλου την προοπτική ενός χαμηλού box office: «Η ταινία μου θα απευθύνεται σ’ ένα μικρότερο κοινό, όπως το ‘Shutter Island’, το ‘The Departed’ και το ‘The Aviator’», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Variety, «Αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θ’ αντιδράσει το κοινό, γιατί η ταινία στην ουσία είναι ένα θρίλερ, με την έννοια ότι οι ήρωες ζουν στη μυστικότητα, κρύβονται. Αυτό είναι κάτι που μ’ ενδιαφέρει, είτε πρόκειται για παππάδες, είτε για αστυνομικούς.»

Πριν από το «Silence», θα κυκλοφορήσει και επίσημα και το ντοκιμαντέρ «The New York Review of Books: A 50 Year Argument», το οποίο παρουσιάστηκε ως work in progress στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (διαβάστε περισσότερα εδώ) και θα βγει στις αίθουσες το Σεπτέμβριο πριν κανει και την τηλεοπτική του πρεμιέρα στο ΗΒΟ.

Διαβάστε ακόμη: