Φεστιβάλ / Βραβεία

Διάκριση για το «Χειρόγραφο» της Εύας Στεφανή στο Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν

στα 10

Το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας του διεθνούς προγράμματος κέρδισε η ταινία της Εύας Στεφανή σε ένα από τα πιο ιστορικά και διαρκώς ανήσυχα φεστιβάλ του κόσμου.

Flix Team
Διάκριση για το «Χειρόγραφο» της Εύας Στεφανή στο Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν

Το «Χειρόγραφο» της Εύας Στεφανή έκανε την πρεμιέρα του στη documenta 14 στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, πριν ταξιδέψει στο Κάσελ και από εκεί στον κόσμο, ως ένα αντιπροσωπευτικό έργο μιας δημιουργού που μέσα από το ιδιοσυγκρασιακό της έργο της ανακαλύπτει πάντοτε αυτό που μένει όταν ξύσεις την επιφάνεια των πραγμάτων.

Στο νέο της έργο, αφηγείται μια διαδρομή μιας γυναίκας - σκύλου την ημέρα μιας εθνικής εορτής, με τα σημαινόμενα να μπερδεύονται με το αρχειακό υλικό και τον ρομαντικό τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται ένα σύγχρονο παραμύθι στην άκρη της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix: Το «Χειρόγραφο» της Εύας Στεφανή είναι ένα έργο για την εθνική (μας) μοναξιά

Manuscript 607

Manuscript 607

Tο «Χειρόγραφο» συμμετείχε ως ταινία μικρού μήκους πλέον στο θρυλικό Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν και κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο τμήμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος. Η κριτική επιτροπή σημείωσε για την ταινία: «Αυτό το σύγχρονο παραμύθι χρησιμοποιεί με μοναδικό τρόπο το αρχειακό υλικό με διακριτική ποιητική ευφυία.»

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από το «Χειρόγραφο»:


Manuscript (Χειρόγραφο, Ψηφιακό βίντεο, έγχρωμο, με ήχο, 11’, 2017) / Σενάριο, Κάμερα, Σκηνοθεσία Εύα Στεφανή / Μοντάζ Γιώργος Κραβαρίτης / Σχεδιασμός Ηχου Νατάσσα Γιανναράκη / Βοηθός Σκηνοθέτη Αφήγηση Αιμιλία Μηλού / Παραγωγή Αμάντα Λιβανού / Αρχειακό Υλικό Κινηματογραφικό Αρχείο Φώτου Λαμπρινού, Οπτικοακουστικό Αρχείο Υπουργείου Εξωτερικών / Μια ανάθεση της documenta 14