Buzz

«Loving Vincent»: Μια ταινία σαν πίνακας του Βαν Γκογκ

στα 10

Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων ζωγραφισμένη ολόκληρη με λάδια σε καμβάδες, είναι (σχεδόν) εδώ.

«Loving Vincent»: Μια ταινία σαν πίνακας του Βαν Γκογκ

Το «Loving Vincent» είναι αναμφίβολα μια φιλόδοξη ταινία. Θέλει να συλλάβει την ιδιοφυΐα και να αφηγηθεί την ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, δίνοντας τον λόγο στους χαρακτήρες από τους πίνακές του, τους ανθρώπους που ζωγράφισε. Με ένα σενάριο βασισμένο στα 800 γράμματα που ο ίδιος έγραψε στην διάρκεια της ζωής του, το φιλμ δίνει ζωή σε δεκάδες πίνακές του και χτίζει ένα σύμπαν που μοιάζει βγαλμένο από αυτούς.

Κι ακόμη πιο φιλόδοξα, κάθε καρέ στο φιλμ είναι ένας πίνακας, ζωγραφισμένος σε καμβά από τους τριάντα ζωγράφους που για δύο χρόνια δουλεύουν ζωγραφίζοντας 56.800 καμβάδες από τους οποίους κάθε ένας θα είναι ένα καρέ της ταινίας.

Σκηνοθετημένο από την Ντορέτα Κομπιέλα και τον Χιού Γουέλτσμαν, σε παραγωγή της Breakthru Films, βραβευμένης με Οσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων το 2008, για το «Peter and the Wolf», το φιλμ φιλοξενεί τις φωνές ηθοποιών όπως η Σίρσα Ρόναν, ο Αϊνταν Τέρνερ κι ο Κρις Ο΄Ντάουντ.

Η ημερομηνία εξόδου του στις αίθουσες είναι ακόμη άγνωστη αφού η δουλειά στους πίνακες συνεχίζεται ακόμη και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2016, αλλά το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ και είναι εντυπωσιακό.


loving vincent 607

loving vincent 607

loving vincent 607

loving vinvent 607

loving vincent 607

Δείτε ακόμη: