Buzz

«Σήμερα, ο Πλανήτης μας δέχθηκε ένα σοβαρό χτύπημα»: ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τον αμερικανικό λαό να αντιδράσει

στα 10

O οσκαρικός πρωταγωνιστής και γνωστός οικολόγος ακτιβιστής απαντά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει την Αμερική από τη Συνθήκη του Παρισιού.

«Σήμερα, ο Πλανήτης μας δέχθηκε ένα σοβαρό χτύπημα»: ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τον αμερικανικό λαό να αντιδράσει

Η χθεσινή αναγγελία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την ιστορική συμφωνία του Παρισιού - μία παγκόσμια συνθήκη με την οποία δεσμεύονταν οι ηγέτες όλων των προηγμένων χωρών να επενδύσουν σε ανακυκλώσιμες μορφές ενέργειας και να σταματήσουν την μόλυνση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με όποιο κόστος- βρήκε όχι μόνο κάθε ακτιβιστή οικολόγο, αλλά και κάθε υπεύθυνο πολίτη άφωνο. «Η Προεδρία του Τραμπ είναι αδιαμφισβήτητα η χειρότερη της σύγχρονης Αμερικής» έγραψαν οι τίτλοι των εφημερίδων παγκοσμίως.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, γνωστός για την περιβαντολλογική του δράση σε πολιτικό και διεθνές επίπεδο, αντέδρασε αμέσως προσφέροντας μία διέξοδο στην αγανάκτηση των σκεπτόμενων κατοίκων αυτού του πλανήτη.

Οσο ο Τραμπ θα επιμένει να αντιμετωπίζει την περιβαντολλογική κρίση ως «απάτη» και κάτι που «πλήττει τα οικονομικά αμερικανικά συμφέροντα», οπότε πηγαίνει ενάντια στη δική του υπόσχεση να «ξανακάνει την Αμερική σπουδαία», θα υπάρχουν ιδιωτικοί οργανισμοί που θα αγωνίζονται να διασώσουν τον πλανήτη - όπως μπορούν.

Διαβάστε κι αυτό: Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Leonardo DiCaprio calls for Action 607 1

Leonardo DiCaprio calls for Action 607 2

Ο ΝτιΚάπριο, παραγωγός κι αφηγητής του «Before the Flood», ενός ντοκιμαντέρ που εξηγεί την κλιματολογική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου με επιστημονικά στοιχεία που κι ο τελευταίος άπιστος θα έπρεπε να σεβαστεί, με δύο ποστ του στο twitter παρακίνησε τους φανς του να υποστηρίξουν αυτούς ακριβώς τους οργανισμούς: «Indivisible», «Stand Up America» και «NRDC» (National Resources Defense Council). Μάλιστα ο NRDC φημολογείται ότι μαζεύει χρήματα για να διώξει δικαστικά την απόφαση του Τραμπ.

Η απόφαση να ανακαλέσει την συμφωνία από πλευράς Αμερικής δεν είναι παρά μία στην εφιαλτική σειρά: ο Τραμπ έχει πάρει πίσω δεκάδες νομοθεσίες, ελαφρύνσεις, κανονισμούς, δεσμεύσεις που είχε στρώσει στα 8 χρόνια Προεδρίας του ο Μπαράκ Ομπάμα. Ανάμεσα σε αυτές και η υπογραφή του το Δεκέμβριο του 2015, στη συνθήκη του Παρισιού.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Λεονάρντο θα σώσει τον κόσμο!

Leonardo DiCaprio calls for Action 607 3

Πολλοί ακόμα διάσημοι καυτηρίασαν την απόφαση Τραμπ:

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον μαλάκα. Είναι επείγον. Πρέπει να ψηφίσετε το 2018» έγραψε ο Τζον Λέτζεντ.

«Η Αμερική πρώτη! Η Γη τελευταία!» πόσταρε στο twitter ο Μάικλ Μουρ, ο οποίος αποκάλεσε τον Τραμπ «εγκληματία εναντίον της ανθρωπότητας».

«Ο Τραμπ μόλις τράβηξε την Αμερική από τη Συμφωνία του Παρισιού. Τι κρίμα που κανείς δεν είχε πει και στον πατέρα του να τραβηχτεί, όσο ήταν καιρός...» Τζορτζ Τακέι

Διαβάστε ακόμα: