Buzz

Ο Ντέιβιντ Μπόουι φέρνει τον «Ανθρωπο που Επεσε στη Γη» στο θέατρο

στα 10

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά νέα της χρονίας. Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Lazarus» που έγραψε ο Ντέιβιντ Μπόουι μαζί με τον Εντα Γουόλς, βασισμένο στο «The Man Who Fell to Earth» του Γουόλτερ Τέβις.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι φέρνει τον «Ανθρωπο που Επεσε στη Γη» στο θέατρο
Σκηνή από το «The Man Who Fell to Earth» του Νίκολας Ρεγκ

H καριέρα του Ντέιβιντ Μπόουι στο σινεμά μπορεί να συνοψιστεί σε κάθε μικρό ή μεγάλο δευτερόλεπτο στο «The Man Who Fell to Earth» του Νίκολας Ρεγκ από το 1976, ένα παραισθησιογόνο τριπάκι που ενώ βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις έμοιαζε να έχει γραφτεί κυριολεκτικά για την «εξωγήινη» περσόνα του Ντέιβιντ Μπόουι.

Η ιστορία του Τόμας Τζερόμ Νιούτον, του ανθρωπόμορφου εξωήγινου που «έπεσε» στη Γη, με αποστολή να μεταφέρει νερό πίσω στον αποξηραμένο πλανήτη του, ενέπνευσε τον Ντέιβιντ Μπόουι, σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά την ταινία του Νίκολας Ρεγκ, για ένα θεατρικό έργο με τον τίτλο «Lazarus» που θα ανέβει για πρώτη φορά από το New York Theatre Workshop και σκηνοθεσία του Βέλγου Ιβο βαν Χόβε την περίοδο του χειμώνα 2015/2016.

To «Lazarus» είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Ντέιβιντ Μπόουι και τον Εντα Γουόλς (υπεύθυνο για τη θεατρική διασκευή του «Once» που βραβεύτηκε με βραβείο Τόνι), βασίζεται στο βιβλίο του Γουόλτερ Τέβις που γράφτηκε το 1963 και θα περιέχει νέα τραγούδια που ο Μπόουι έγραψε ειδικά για την παράσταση, αλλά και παλιότερα δικά του σε νέες ενορχηστρώσεις. Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, το έργο δεν θα θυμίζει την ταινία του Ρεγκ, αλλά θα περιλαμβάνει τους ίδιους χαρακτήρες.

Διαβάστε ακόμη: Flixibility: Ντέιβιντ Μπόουι - The Cracked Actor

The Man Who Fell to Earth 607 Σκηνή από το «The Man Who Fell to Earth» του Νίκολας Ρεγκ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του New York Theatre Workshop προσπάθησε να περιγράψει τι είναι το «Lazarus» σε μια συνέντευξή του στη New York Times: «Θα είναι ένα έργο με χαρακτήρες και τραγούδια - το αποκαλώ μουσικό θέατρο, αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι θα είναι, έχω απεριόριστη εμπσιστοσύνη στο όραμα των δημιουργών του. Είμαι ενθουσιασμένος. Τρεις τελείως διαφορετικές ευαισθησίες συγκρούονται για να το κάνουν πραγματικότητα.»

Σε κάθε περίπτωση ο Ντέβιντ Μπόουι δεν θα πρωταγωνιστεί ή θα εμφανίζεται στο έργο. Η τελευταία εμφάνιση του στο θέατρο ήταν η θριαμβευτική παράσταση του «Ανθρωπου Ελέφαντα» το 1980.

Αναμένουμε ημερομηνίες και βγάζουμε ήδη εισιτήρια για Νέα Υόρκη.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του κινηματογραφικού «The Man Who Fell to Earth»:


Διαβάστε ακόμη:

Lazarus 607