Buzz

H «βαριά συνείδηση» του Κεν Λόουτς για τη διαφήμιση του McDonald's που σκηνοθέτησε στα 90s

στα 10

Στα 79 του χρόνια, ο Κεν Λόουτς εξομολογείται πως το διαφημιστικό για την αλυσίδα fast food που γύρισε στην αρχή της δεκαετίας του '90 είναι αυτό για το οποίο ντρέπεται περισσότερο στη ζωή του.

H «βαριά συνείδηση» του Κεν Λόουτς για τη διαφήμιση του McDonald's που σκηνοθέτησε στα 90s

Ηταν 1990, όταν ο Κεν Λόουτς ανέλαβε να γυρίσει ένα διαφημιστικό για τα McDonald's, κάτι που σήμερα φέρει με «βαριά συνείδηση», όπως δήλωνει στο ντοκιμαντέρ «Versus: The Life and Films of Ken Loach» που - όπως είναι προφανές - μιλάει για τη ζωή και το έργο του Βρετανού σκηνοθέτη που πρόσφατα μπήκε στη λίστα με τους δημιουργούς που έχουν κερδίσει δύο Χρυσούς Φοίνικες στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών.

Στο ντοκιμαντέρ, ο γιος του Κεν Λόουτς, Τζιμ, αστειεύεται λέγοντας πως η σύντομη περίοδος στην οποία ο Κεν Λόουτς ασχολήθηκε με τη διαφήμιση είναι «απαγορευμένο» θέμα στο σπίτι. Οπως όμως δηλώνει, συνεχίζοντας, ήταν μια επιλογή ανάμεσα σε αυτό ή στο να μετακομίσουν από το σπίτι που έμεναν.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Ενα πολιτικά παρωχημένο βραβείο στον Κεν Λόουτς

Ken Loach Versus

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέφιλντ, ο Κεν Λόουτς αποκάλυψε πως τα χρήματα που πήρε για το διαφημιστικό των McDonald's ήταν ακόμη πιο ντροπιαστικά και από την αποκάλυψη πως στο σχολείo είχε ψηφίσει υπέρ των Συντηρητικών. Ηταν η εποχή όπου κανείς δεν τον χρηματοδοτούσε να κάνει ταινίες και το Channel 4 και το ITV είχαν βάλει στο συρτάρι τα ντοκιμαντέρ που είχε γυρίσε για το εργατικό κίνημα.

Δείτε εδώ το επίμαχο διαφημιστικό που σκηνοθέτησε ο Κεν Λόουτς το 1990:


To «Versus: The Life and Films of Ken Loach» της Λουίζ Οσμοντ έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να τιμήσει το έργο του Κεν Λόουτς, την πίστη του εδώ και χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς και τη διαρκή παρέμβασή του στα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα Αγγλίας και Ευρώπης.

Δείτε εδώ το τρέιλερ για το «Versus: The Life and Films of Ken Loach»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: