Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ημέρα πρώτη

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Τετάρτη 15 Μαΐου, έτσι όπως τα είδε και τα κατέγραψε το Flix.

Flix Team
Κάννες 2013: Ημέρα πρώτη

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ είχε τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές: τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ», την κριτική επιτροπή του Στίβεν Σπίλμπεργκ και την επίμονη, καταρρακτώδη βροχή που θέλησε να θαμπώσει τους εορτασμούς στο κόκκινο χαλί και τα πάρτι της πρεμιέρας.

Χρειάζονται όμως πολλά περισσότερα από ένα απλό καιρικό φαινόμενο για να σκοτεινιάσει την λάμψη ενός «Great Gtasby». Eντυπωσιακός, ποπ, απολαυστικός, πολυτελής: με τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» το φεστιβάλ των Καννών μοιάζει να βρήκε την ταινία έναρξης που του αξίζει. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

Το μεσημεράκι, ο Μπαζ Λούρμαν, ο Υπέροχος Λεονάρντο, η επιβλητική Κάρεϊ Μάλιγκαν και όλο το υπόλοιπο καστ της ταινίας έδωσαν συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους και μίλησαν για την επικαιρότητα του Γκάτσμπυ στις μέρες μας. «Για μένα δεν είναι μία ερωτική ιστορία, αλλά η ιστορία ενός σπουδαίου Αμερικανού που ζει σε μια εποχή όπου όλα είναι πιθανά, με μεγάλη χλιδή, θέλει να γίνει πλούσιος και διάσημος αλλά, στη διαδρομή, χάνει την ταυτότητά του...» δήλωσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Διαβάστε όλα όσα είπαν εδώ.

To απόγευμα, η πρώτη ταινία του διαγωνιστικού, το «Heli» του Μεξικανού Αμάτ Εσκαλάντε, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πιο μακριά από τη λάμψη του Γκάτσμπυ. Αυτή η υπερβολικά βίαιη ιστορία, τοποθετημένη στην μεξικανική επαρχία, είναι λιτή και σκληρή, στιλιζαρισμένη και «όμορφη». Κι αυτό που σου μένει μετά το τέλος της είναι η αίσθηση ενός μικρού σοκ, που όμως παραμένει μάλλον επιφανειακό. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Λίγο μετά, ακόμα περισσότερο star power: η κρτιική επιτροπή του Στίβεν Σπίλμπεργκ έδωσε συνέντευξη Τύπου και φωτογραφήθηκε στην ταράτσα του Palais de Festival. Στίβεν Σπίλμπεργκ, Νικόλ Κίντμαν, Κριστόφ Βαλτς, Κριστιάν Μουντζίου, Ανγκ Λι, Λιν Ράμσεϊ και τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του 66ου Φεστιβάλ Καννών εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να επιλέξουν το Χρυσό Φοίνικα. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Και το βράδυ: πυροτεχνήματα! Ακόμα και υπό βροχή οι πιο λαμπεροί σταρ του κόσμου περπάτησαν γενναία το κόκκινο χαλί και πόζαραν για τα φλας των εκατοντάδων φωτογράφων. Η επίσημη πρεμιέρα του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έγινε όπως της άρμοζε: με την οικοδέσποινα Οντρέ Τοτού να καλωσορίζει τον κόσμο σ' ένα 10ήμερο κινηματογραφικού οργασμού, να ανεβάζει τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και την επιτροπή του επί σκηνής για να κυρήξουν επισήμως την έναρξη, αλλά και τον Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο για να παρουσιάσουν τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» στους εκλεκτούς καλεσμένους.

Aναμφισβήτητα: η πρώτη μέρα ανήκει στην λάμψη του κόκκινου χαλιού. Απολαύστε φωτογραφίες και χαζέψτε τις εμφανίσεις των σταρ. Οι Λάνα Ντελ Ρέι, Σίντι Κρόφορντ, Τζούλιαν Μουρ, Λιν Ράμσεί, Φρίντα Πίντο, Σολάνζ Νόουλς, ανάμεσα σε άλλους, ξεχωρίζουν με κοσμήματα Chopard.

0

01

5

6

1

2

3

4

7

8

9

10

11

12

13

14

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013