Buzz

Ο βιογράφος του Oπενχαϊμερ είδε την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και μοιράζεται τις σκέψεις του

στα 10

Ο συγγραφέας του βιβλίου, που βασίστηκε ο Κρίστοφερ Νόλαν για το «Oppenheimer», επαινεί την επερχόμενη βιογραφική ταινία ως ένα σημαντικό επίτευγμα.

Ο βιογράφος του Oπενχαϊμερ είδε την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και μοιράζεται τις σκέψεις του

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ντέιβιντ Νίρενμπεργκ στο Βιογραφικό Κέντρο «Λέον Λίβαϊ» στη Νέα Υόρκη, ο διάσημος ιστορικός Κάι Μπερντ, συγγραφέας του βιβλίου του 2005 που ενέπνευσε την ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επερχόμενη ταινία.

Μετά από μια πρώτη δοκιμαστική προβολή της (ημιτελούς ακόμη) ταινίας, o Μπερντ μοιράστηκε τις σκέψεις του για το πώς η ταινία έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κοινού, καθώς και να ανοίξει συζητήσεις για σημαντικά θέματα. «Αυτή τη στιγμή είμαι ακόμα συγκλονισμένος και ακόμα να συνέλθω συναισθηματικά από αυτό που είδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό επίτευγμα. Επιπλέον, έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα προκαλέσει μια εθνική, και ίσως ακόμα και παγκόσμια, συζήτηση για τα σημαντικά ζητήματα που ο ίδιος ο Οπενχαϊμερ ήθελε πολύ να αναδείξει. Αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν την προσαρμογή στην πυρηνική εποχή, τον αντίκτυπο της ύπαρξης της βόμβας, την αντιμετώπιση του Μακαρθισμού, τον καθορισμό του πατριωτισμού και τον ρόλο των επιστημόνων σε μια κοινωνία που επηρεάζεται έντονα από την τεχνολογία και την επιστήμη. Οι επιστήμονες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις δημόσιες υποθέσεις.»

Oppenheimer

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Οπενχάιμερ».

Ο Μπερντ, μαζί με τον αποβιώσαντα Μάρτιν Τζέι Σέργουιν, έγραψαν το βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer», το οποίο εκδόθηκε το 2005, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ και χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το σενάριο της ταινίας του Νόλαν. Το βιβλίο είναι μια βιογραφία που εξερευνά τη ζωή του Τζέι Ρόμπερτ Οπενχαϊμερ, του Αμερικανού φυσικού που ηγήθηκε της Επιχείρησης Μανχάταν για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Στην ταινία του Νόλαν, τον Οπενχαϊμερ υποδύεται ο Κίλιαν Μέρφι, στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη στην έκτη συνεργασία τους, μετά τον ρόλο του ως Scarecrow στην Τριλογία «Dark Knight», καθώς και τους ρόλους τους στις ταινίες «Inception» και «Dunkirk».

Η ταινία «Oppenheimer» («Οπενχάιμερ») θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου στην Αμερική (αλλά στις 24 Αυγούστου στην Ελλάδα).

oppenheimer