Buzz

Η Περλ Μπακ θα χαρίσει στη Ζιλιέτ Μπινός το δεύτερο Οσκαρ της

στα 10

Για ένα biopic ολκής ετοιμάζεται η Ζιλιέτ Μπινός, ένα ρόλο όχι απλώς ταιριαστό, αλλά και με όλα τα καλλιτεχνικά κι εμπορικά «εφόδια» που μπορούν να την οδηγήσουν ξανά στις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις.

Η Περλ Μπακ θα χαρίσει στη Ζιλιέτ Μπινός το δεύτερο Οσκαρ της

Η Ζιλιέτ Μπινός μόλις πάτησε τα 50 και, περιττό να το λέμε, είναι μια πανέμορφη, αναγνωρισμένη, πάμπλουτη, υπέροχη ηθοποιός, βραβευμένη με Οσκαρ το 1996 για τον «Αγγλο Ασθενή», έτοιμη για τα επόμενά της σχέδια. Κι αυτά περιλαμβάνουν ένα biopic που χρόνια περιμένει να γίνει, ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Η επόμενη ταινία της θα λέγεται «Pearl» και θα είναι η βιογραφία της Περλ Μπακ.

Διαβάστε ακόμη: «Sils Maria», ελαφρύ σα σύννεφο, με τη Ζιλιέτ Μπινός για γεύση

Η Νομπελίστα Περλ Σ. Μπακ γεννήθηκε στην Αμερική το 1892 κι εκεί πέθανε το 1973, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Κίνα. Εκεί πρωτοπήγε βρέφος με τους ιεραπόστολους γονείς της κι έζησε ως το 1934. Δούλεψε κι εκείνη στην ιεραποστολή, αλλά στην πορεία ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα για να καλύπτει τα έξοδα του ειδικού σχολείου της κόρης της που έπασχε από νοητική υστέρηση. Το 1931 η Περλ Μπακ κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ για την «Καλή Γη», με θέμα τους αγώνες των Κινέζων αγροτών και το 1938 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ, για «τις πλούσιες και πραγματικά επικές περιγραφές της αγροτικής ζωής στην Κίνα και τα βιογραφικά αριστουργήματά της». Η Περλ Μπακ και η οικογένειά της φυγαδεύτηκε από την Ναντσίνγκ, όπου ζούσε, το 1934, λίγο πριν τον Σινοϊαπωνικό πόλεμο και τα φρικτά επεισόδια στην πόλη και δεν επέστρεψε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: Ζιλιέτ Μπινός, «Μου λείπουν σκηνοθέτες σαν τον Ταρκόφσκι και τον Ντράγιερ»

Το «Pearl» θα χρηματοδοτηθεί, φυσικά, από την China Film Group, σκηνοθέτης θα είναι η Ροξάν Μεσίνα Κάπτορ και διευθυντής φωτογραφίας ο Βίλμος Ζίγκμοντ. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το 2016 στη Ζεζιάνγκ, τη Σαγκάη και την Πράγα. Πολύ νωρίτερα, θα δείτε την Ζιλιέτ Μπινός παρέα με την Κρίστεν Στιούαρτ στo «Sils Maria» του Ολιβέ Ασαγιάς.

Διαβάστε ακόμη: Η Ζιλιέτ Μπινός ανεβάζει «Αντιγόνη»