Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν ενθουσιάστηκε ακριβώς με το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

στα 10

Ο δημιουργός του «Τιτανικού» και του «Avatar» «αδειάζει» διακριτικά το τελευταίο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων».

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν ενθουσιάστηκε ακριβώς με το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο σκηνοθέτης μερικών από τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών ρωτήθηκε για το αν είδε και πώς του φάνηκε το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει». Και παρά τη διπλωματική του απάντηση (η ίσως εξαιτίας αυτής), έγινε μάλλον σαφές πως ο Τζέιμς Κάμερον δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την προσπάθεια του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς να αναβιώσει το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων».

«Βασικά ο Τζορτζ Λούκας είναι φίλος μου και είχαμε μια συζήτηση τις προάλλες σχετικά με αυτό. Δεν θέλω να πω πολλά για την ταινία γιατί σέβομαι επίσης πολύ τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, και θέλω να δω πού θα το πάνε στη συνέχεια, να δω τι θα κάνουν με αυτό. Πρέπει να πω πως ένιωσα ότι οι έξι ταινίες του Τζορτζ διέθεταν περισσότερες εμπνευσμένες καινοτομίες όσον αφορά το οπτικό κομμάτι, και αυτή η ταινία ήταν περισσότερο περιορισμένη σε πράγματα που έχουμε ήδη δει και χαρακτήρες που έχουμε ήδη δει, και έκανε μερικά πολύ μικρά βήματα μπροστά με νέους χαρακτήρες. Οπότε για μένα η ετυμηγορία είναι ακόμα ανοιχτή, θέλω να δω που θα το πάνε».

Διαβάστε ακόμη: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Εμα Στόουν, Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ: δείτε το ακυκλοφόρητο βίντεο με τις μυστικές ακροάσεις για το «Star Wars: η Δύναμη Ξυπνάει»

Star Wars the Force Awakens 1 607

Ουπς... Μπορεί να μην είπε πολλά, αλλά η προσπάθειά του να φανεί διακριτικός έφερε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα, υπονοώντας μάλλον πολλά περισσότερα.

Από τη μία πλευρά, ο Κάμερον δεν είναι ο μοναδικός που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον λατρευτικό, ενίοτε περιοριστικό χαρακτήρα του νέου «Star Wars» απέναντι στους προκατόχους του, και ειδικά τις πρώτες ταινίες της σειράς – όχι πως αυτό εμπόδισε το φιλμ να σπάσει ταμεία διεθνώς. Από την άλλη, με όλο το σεβασμό απέναντι στις δικές του γιγαντιαίες επιτυχίες, ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» και του «Avatar» είχε επαινέσει στο παρελθόν το «Terminator Genisys», οπότε μάλλον δεν μπορούμε να πάρουμε την άποψή του εντελώς στα σοβαρά!

Πατήστε το play στο βίντεο παρακάτω για να ακούσετε τον Τζέιμς Κάμερον να μιλά για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

Διαβάστε ακόμη

Star Wars the Force Awakens 2 607