Industry

Ο Ιρβιν Γιάλομ σάς προσκαλεί σε μια μοναδική συζήτηση

στα 10

Η Film Trade, με αφορμή την ταινία «Ο Κήπος του Γιάλομ - Φιλοσοφία μιας Ζωής», διοργανώνει μια exclusive συζήτηση για λίγους τυχερούς με τον Ιρβιν Γιάλομ. Ποιος από εσάς θα πάρει μέρος;

Flix Team
Ο Ιρβιν Γιάλομ σάς προσκαλεί σε μια μοναδική συζήτηση

Ο Ιρβιν Γιάλομ είναι ένας από τους σημαντικότερους ψυχοθεραπευτές και συγγραφείς των ημερών μας – το βιβλίο του, «Οταν Εκλαψε ο Νίτσε», είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα, πολυσυζητημένα συγγράμματα του 20ού αιώνα και ο Γιάλομ ένα από τα δημοσιφλέστερα μυαλά του, ο άνθρωπος που έφερε την ψυχαναλυτική θεωρία στο 2000 και την έκανε προσιτή στο ευρύ κοινό. Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Δαναό, με ευκαιρία την προσεχή έξοδο της ταινίας «Ο Κήπος του Γιάλομ - Φιλοσοφία μιας Ζωής» από τη Filmtrade, ο Ιρβιν Γιάλομ θα έχει μια μοναδική συζήτηση με δημοσιογράφους και με το αθηναϊκό κοινό μέσω skype. Κάποιοι τυχεροί αναγνώστες του Flix θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση και, μάλιστα, να υποβάλλουν ερωτήσεις που, επιλεκτικά, θ’ απευθυνθούν στον συγγραφέα.

yalom 607

Η ταινία

Πολυδιαβασμένος συγγραφέας και δημοφιλής ακαδημαϊκός, ο Ιρβιν Γιάλομ είναι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή ψυχοθεραπευτές. Η ταινία «Ο Κήπος του Γιάλομ - Φιλοσοφία μιας Ζωής» της Σαμπίνε Γκίσιγκερ, είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική βιογραφία ή ένα συμβατικό ντοκιμαντέρ. Είναι ένα ταξίδι, μια υπαρξιακή διαδρομή στα επίπεδα του ανθρώπινου νου, με συνταξιδιώτη μας τον Δόκτορα Γιάλομ, τις θεμελιώδεις ιδέες και τη σοφία του. Τα βιβλία του Ιρβιν Γιάλομ έχουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και οι κριτικοί τον περιγράφουν ως συγγραφέα που «εμπνέει», «εκπλήσσει», «προκαλεί τον νου» και «αλλάζει τη ζωή». Στην ταινία, ο ίδιος ο Γιάλομ και η σύζυγός του, Μέριλιν, γίνονται πρωταγωνιστές, συνοδοιπόροι και οδηγοί. «Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση το να ζεις στο παρόν, το να ζεις μια ζωή που δεν καθορίζεται από τα τραύματα του παρελθόντος, ούτε από τους φόβους για το μέλλον. Η ψυχανάλυση και η ανάγνωση των βιβλίων του Γιάλομ με βοήθησε πολύ στο ταξίδι προς τον εαυτό μου,» εξηγεί η Σαμπίνε Γκίσιγκερ και συνεχίζει, «Με την ταινία “Ο Κήπος του Γιάλομ” ήθελα να κάνω μια ταινία που θα είχε για τους θεατές την ίδια αίσθηση κάθαρσης που είχε η ανάγνωση των βιβλίων του Ιρβιν Γιάλομ για μένα, μια ταινία που θα εμπνεύσει τους θεατές να σκεφτούν για τον εαυτό τους και την δική τους ύπαρξη.» Η ταινία «Ο Κήπος του Γιάλομ - Φιλοσοφία μιας Ζωής» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου από τη Filmtrade.

yalom 607

Η εκδήλωση κι ο διαγωνισμός

Την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο στον κινηματογράφο Δαναό, στις 19.00, η Filmtrade διοργανώνει μια μοναδική συνάντηση με τον Ιρβιν Γιάλομ. Ο συγγραφέας θα «επισκεφτεί» τον Δαναό μέσω skype και θα συζητήσει με τους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους, για το έργο του, τη φιλοσοφία του, την ταινία και τη ζωή! Η εκδήλωση θα γίνει μόνο με προσκλήσεις, αλλά 100 αναγνώστες του Flix θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τη θέση τους. Επιπλέον, μία από τις ερωτήσεις των αναγνωστών θ’ απευθυνθεί στον Ιρβιν Γιάλομ για ν’ απαντηθεί από τον ίδιο, την ώρα της συζήτησης! Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες της ταινίας «Ο Κήπος του Γιάλομ» που αφορά στη ζωή και τη σκέψη του διάσημου ψυχοθεραπευτή Ιρβιν Γιάλομ, Flix και η Filmtrade σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε σε ζωντανή σύνδεση με την Καλιφόρνια, μια συζήτηση με τον ίδιο τον Ιρβιν Γιάλομ, πολυδιαβασμένο συγγραφέα του «Οταν Εκλαψε ο Νίτσε», με Ελληνες δημοσιογράφους και το κοινό. Θα προηγηθεί συζήτηση με τους ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος τον Ιρβιν Γιάλομ και το έργο του, τον εκδότη των βιβλίων του, Σταύρο Πετσόπουλο από τις εκδόσεις Αγρα και τους μεταφραστές και επιμελητές του έργου του, Γιάννη Ζέρβα (Ψυχίατρο) και Ευαγγελία Ανδριτσάνου (Συστημική Ψυχθεραπεύτρια). Tη συζήτηση θα συντονίσει ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης.

yalom 607

Για να κερδίσετε μια πρόσκληση για τη συζήτηση με τον Ιρβιν Γιάλομ, την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Δαναό, στις 19.00, στείλτε μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Ο Κήπος του Γιάλομ». Στο email σας, συμπεριλάβετε την ερώτηση που θα θέλατε να απευθύνετε στον Ιρβιν Γιάλομ. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου. Οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου. Θα κληρωθούν 100 νικητές των προσκλήσεων για την εκδήλωση και θα επιλεγεί μία ερώτηση.

yalom 607

Ο Ιρβιν Γιάλομ

Τα βιβλία του έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Είναι ο συγγραφέας των best sellers «Η Θεραπεία του Σοπενάουερ» , «Στο Ντιβάνι», «Ο Δήμιος του Ερωτα», καθώς και αρκετών κλασικών εκπαιδευτικών βιβλίων και μυθιστορημάτων για τη ψυχοθεραπεία. Το «Οταν Εκλαψε ο Νίτσε» έγινε best seller στη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία με εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τα μυθιστορήματα και οι ιστορίες του, που ο ίδιος αποκαλεί «διδακτικές αφηγήσεις», συνδυάζουν την ψυχοθεραπευτική εμπειρία, τη φιλοσοφία και την ιστορική έρευνα με συναρπαστικές ιστορίες με βάθος. Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο: «Αξίζει να προσπαθείς να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να προσπαθείς να ξεπεράσεις τα παλιά πρότυπα.»

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και την αφίσα του «Ο Κήπος του Γιάλομ - Φιλοσοφία μιας Ζωής» και περιμένουμε τις συμμετοχές και τις ερωτήσεις σας!

Η ταινία «Ο Κήπος του Γιάλομ - Φιλοσοφία μιας Ζωής» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου απο τη Filmtrade

yalom poster gr 607