Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μας ξεναγεί στη βιβλιοθήκη του «Interstellar»

στα 10

O Κρίστοφερ Νόλαν μιλάει για την επιλογή των βιβλίων που έχτισαν τη μεγάλη βιβλιοθήκη του «Interstellar».

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μας ξεναγεί στη βιβλιοθήκη του «Interstellar»

Χωρίς spoilers, η βιβλιοθήκη που πρωταγωνιστεί στο «Interstellar» είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της. Κυρίαρχη ήδη από το πρώτο πλάνο της ταινίας, σκονισμένη από το χρόνο και το πέρασμά του, είναι γεμάτη βιβλία μιας ολόκληρης ζωής, τα περισσότερα επιλεγμένα από τον ίδιο τον Κρίστοφερ Νόλαν.

Στο πλαίσιο της ειδικής έκδοση του Wired για το μήνα Δεκέμβριο, με φιλοξενούμενο αρχισυντάκτη τον ίδιο τον Κρίστοφερ Νόλαν και μια σειρά θεμάτων γύρω από το «Interstellar», ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει μερικούς από τους τίτλους που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη της ταινίας και τη σημασία τους για τον ίδιο και το φιλοσοφικό υπόβαθρο της ταινίας. Η παρακάτω λίστα χρησιμεύει και ως μια πρώτης τάξης εισαγωγή στην ιστορία της λογοτεχνίας...

Διαβάστε... ακόμη: «Interstellar»: Πόσο Sci και πόσο Fi υπάρχει στο sci-fi του Κρίστοφερ Νόλαν;

The Wasp Factory Cover 607

The Wasp Factory του Ιαν Μπανκς / «Αν το διαβάσεις δεν το ξεχνάς ποτέ, ένα περίεργα συγκινητικό, αποτρόπαιο παραμύθι για ένα παιδί και έναν πατέρα που ζουν σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης απομόνωσης.»

Gravity's Rainbow Cover 607

Gravity's Rainbow του Τόμας Πίντσον / «Ο πιο κομψός τίτλος που έγινε ποτέ.»

Emma Cover 607

Emma της Τζέιν Οστιν / «Ενα υπέροχο όνομα για ένα υπέροχο βιβλίο (ή μια υπέροχη παραγωγό) - [σ.σ. η παραγωγός της ταινίας Εμα Τόμας].»

A Wrinkle in Time Cover 607

A Wrinkle in Time της Μαντλέν Λ'Ενγκλ / «Η εισαγωγή μου στην ιδέα των υψηλών διαστάσεων.»

Labyrinths Cover 607

Labyrinths του Χόρχε Λουίς Μπόρχες / «Ο τίτλος του λέει τα πάντα.»

Flatland Cover 607

Flatland: A Romance in Many Dimensions του Εντουιν Αμποτ / «Μια εκπληκτικά ευανάγνωστη προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο γύρω σου.»

T.S. Elliot Collected Poems Cover 607

Selected Poems του Τ.Σ. Ελιοτ / «Η ιδέα του χρόνου και του χώρου στην πιο πολύπλοκη και συχνά πιο σωστά εκφρασμένη εκδοχή της μέσω της τέχνης και όχι της επιστήμης. Τα "Τέσσερα Κουαρτέτα" του Ελιοτ είναι τροφή για σκέψη όσο κάθε επιστημονικό κείμενο.»

The Stand Cover 607

The Stand του Στίβεν Κινγκ / «Ενα σκοτεινό σενάριο που υπογραμμίζει το γεγονός πως η αντίληψή μας σε μνημειώδη γεγονότα θα είναι πάντα προσωπική.»

The Go-Between Cover 607

The Go-Between του Λ.Π. Χάρτλεϊ / «Οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας αντηχούν στους διαδρόμους της ενηλικίωσης. Συγκινητικό, με μια από τις σπουδαιότερες εναρκτήριες προτάσεις όλων των εποχών.»

Το «Interstellar» συνεχίζεται να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τη Village Films

Περισσότερο «Interstellar»

Tags: Interstellar