Buzz

Strike a pose: Οχι, οι stars δεν ντύνονται μόνοι τους

στα 10

Ποια φόρεσε στυλάτο καπελάκι στον Μαχερσάλα Αλι; Ποια φαντάστηκε πιο ανδρόγυνη τη Τζούλια Ρόμπερτς; Σε ποιον οφείλει το τέλειο στυλ του ο Ιντρις Ελμπα;

Strike a pose: Οχι, οι stars δεν ντύνονται μόνοι τους

Αν κανείς ξεφυλλίσει παλιότερα κινηματογαφικά τεύχη, με απονομές βραβείων στη δεκαετία του 70 και του 80, οι σταρ... φορούσαν τα ρούχα τους (ΟΚ με εξαίρεση τη Cher που ήταν πάντα μία εκκεντρική παρουσία). Συνεντεύξεις με τη Μέριλ Στριπ ή την Σάλι Φιλντ το διαβεβαιώνουν: δεν υπήρχε το σόου του κόκκινου χαλιού, ούτε η πίεση ανάδειξης σχεδιαστών.

Σήμερα, το red carpet look είναι πλέον επιστήμη. Επιβεβλημένο εργαλείο για την προώθηση της δουλειάς σου, πέρα από την προσωπική σου ματαιοδοξία και ναρκισσισμό. Σε συνέντευξή της στο Flix για τις «Υπηρέτριες» και την αντίστοιχη οσκαρική της καμπάνια, η Βαϊόλα Ντέιβις είχε ξεμπροστιάσει και την υπερβολή της βιομηχανίας: «Πρόσφατα επέλεξα ένα φόρεμα για μία πρεμιέρα. Ηταν πολύ γλυκό. Μου πήγαινε. Κομψό, δεν με έκανε να νιώθω παχιά. Χαμογελούσα. Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι στο δωμάτιο μου είπαν "μα Βαϊόλα, δε γίνεται, δεν είναι κανενός από τους διάσημους σχεδιαστές!"....» 

Από την άλλη βέβαια, η φαντασία, η αισθητική και το στιλ που σου δίνει ένας επαγγελματίας μπορεί να είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης. Κάπως έτσι, η Κέιτ Μπλάνσετ, για παράδειγμα, είναι πάντα μεγάλη κυρία του red carpet, η debutant Λουπίτα Νιόνγκ'ο ήταν μία όαση σε όλη τη σειρά εμφανίσεων του «12 Χρόνια Σκλάβος», αλλά κι ο Εζρα Μίλερ φέτος άφησε ισχυρό το coming out σημάδι του.

Το Hollywood Reporter αποφασίζει να τιμήσει τους στυλίστες των σταρ με 5 διαφορετικά εξώφυλλα αυτή την εβδομάδα. Επιλέγει τις κυρίες του «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» , τον πάντα στυλάτο Ιντρις Ελμπα, την Εμιλι Μπλαντ (που από ένα γλυκό κορίτσι μεταμορφώθηκε σε λαμπερό μαύρο κύκνο), τον ξεχωριστό (και πάντα με statement την μουσουλμανική του ταυτότητα) Μαχερσάλα Αλι και την αιώνια Pretty Woman Τζούλια Ρόμπερτς που μπορεί να φορέσει ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο και να το κάνει με άποψη.

Κι όσο χαζεύουμε και θαυμάζουμε τους ίδιους, ας μάθουμε όσους ευθύνονται πραγματικά για το γούστο των σταρς:

Stars with Stylists 607 1 Η Ρετζίνα Κινγκ και η Κίκι Λέιν, μαζί με τους στιλίστες Γουέιμαν Μπάνεμαν και Μίκα ΜακΝτοναλντ

Stars with Stylists 607 2 Ο Ιντρις Ελμπα με την Σέριλ Κόντε

Stars with Stylists 607 3 Η Εμιλι Μπλαντ με την Τζέσικα Πάστερ

Stars with Stylists 607 4 Ο Μαχερσάλα Αλι με την Βαν Βαν Αλόνσο

Stars with Stylists 607 5 Tζούλια Ρόμπερτς και Ελίζαμπεθ Στιούαρτ

Δείτε περισσότερα: