Industry

Η Αντζελίνα Τζολί στη νέα ταινία των αδελφών Κοέν;

στα 10

Οχι. Αυτό που θα συμβεί είναι… το ακριβώς αντίθετο!

Η Αντζελίνα Τζολί στη νέα ταινία των αδελφών Κοέν;

Ο Τζόελ και ο Ιθαν Κοέν, οσκαρικοί σεναριογράφοι εκτός από θεϊκό σκηνοθετικό και δημιουργικό ντουέτο, δέχτηκαν να γράψουν το σενάριο για το νέο πρότζεκτ της Αντζελίνα Τζολί. Για την ακρίβεια, να το ξαναγράψουν, μια και η Τζολί έχει ήδη ένα draft στα χέρια της με το οποίο δεν είναι ευχαριστημένη.

Το σενάριο βασίζεται στο «Unbroken», το best seller της Λόρα Χίλενμπραντ κι αφορά την ιστορία του Λούις Ζαμπερίνι, του Αμερικανού δρομέα, που είχε πάρει μέρος και στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά επιβίωσε. Ο Ζαμπερίνι είχε καταταγεί στην αμερικανική αεροπορία κι όταν το B-24 όπου βρισκόταν καταρρίφθηκε, πέρασε μαζί με τους δυο συντρόφους του 47 μέρες σε μια μικρή σχεδία στον Ειρηνικό Ωκεανό, ώσπου οι ιαπωνικές δυνάμεις τον συνέλαβαν και τον κράτησαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για δυόμιση χρόνια. Ο Ζαμπερίνι έζησε, απελευθερώθηκε κι επέστρεψε στην Αμερική, αλλά γύρισε στην Ιαπωνία το 1998 μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα στους χειμερινούς αγώνες του Ναγκάνο. Ο Ζαμπερίνι είναι τώρα 96 χρόνων και ζει στην Καλιφόρνια. Συνεχίστε να διαβάζετε μετά τις φωτογραφίες

zamperini01

zamperini02

Η ιστορία του Ζαμπερίνι γυροφέρνει τις εταιρείες παραγωγής εδώ και δεκαετίες, μάλιστα τόσο ο Γουίλιαμ Νίκολσον του «Μονομάχου» όσο και ο Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενίζ έχουν μετατρέψει τη ζωή του σε σενάριο. Τώρα, όμως, η Αντζελίνα Τζολί αναθέτει στους αδελφούς Κοέν να ετοιμάσουν το σενάριο που θα σκηνοθετήσει η ίδια, στη δεύτερη απόπειρά της πίσω από την κάμερα, μετά το «The Land of Blood and Honey».

Οι περιπτώσεις, βέβαια, που οι αδελφοί Κοέν γράφουν σενάρια για άλλους σκηνοθέτες κι όχι για τους εαυτούς τους, με τελευταίο παράδειγμα τους «Εντιμότατους Απατεώνες», δε στέφονται με επιτυχία, αλλά η ιστορία του Ζαμπερίνι προσφέρει άφθονο υλικό και το όνομα της Αντζελίνα Τζολί άφθονη δημοσιότητα, οπότε ας προετοιμαστούμε για φεστιβαλικές και οσκαρικές συμμετοχές.

Για την ώρα αναμένουμε την πρεμιέρα του «Inside Llewyn Davis» των αδερφών Κοέν, για το οποίο μπορείτε να διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Unbroken».