Buzz

Η «Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας» του Κώστα Ζάπα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Mar Del Plata της Αργεντινής

στα 10

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Κώστα Ζάπα θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Mar Del Plata στην Αργεντινή.

Η «Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας» του Κώστα Ζάπα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Mar Del Plata της Αργεντινής

Συνεχίζοντας την αντισυμβατική του κινηματογραφική διαδρομή, αλλά και τη διεθνή πορεία του έργου του που σφραγίστηκε με την διεθνή διανομή των τριών πρώτων ταινιών του («Uncut Family», «The Last Porn Movie» και «Μικρές Ελευθερίες») από την Zentropa του Λαρς Φον Τρίερ, ο Κώστας Ζάπας συμμετέχει με την καινούρια του ταινία, «Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας», σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου της Νοτίου Αμερικής που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου του 2011 στην Αργεντινή.

Η επίσημη υπόθεση της ταινίας δεν αφήνει περιθώρια για κάτι λιγότερο από ακόμη μια «ιδιαίτερη» αστική ψυχογραφία: Σε μια πόλη, με heavy metal μουσική και τη φωνή της Μαρία Κάλλας να στοιχειώνει τους ήρωες, ένας ηλικιωμένος άντρας, πρώην τρομοκράτης, που ντύνεται γυναίκα και κρύβεται στο περιθώριο σαν πόρνη και διασκεδαστής, «η κόκκινη Μαρία», και ένα νεαρό αγόρι ζουν μια μαγική προσωπική επανάσταση. Ομως μια σειρά από φόνους θα τους κάνουν από ιδεολόγους, κατά συρροή δολοφόνους.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Minus Pictures σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Ζάπα. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Βερνίκος, Κώστας Κουρτάρας, Χάρης Φλουσκούνης, Τριανταφυλλιά Δημητριάδη, Βαγγέλης Ράπτης, Γιώργος Γαβαλάς, Αιμιλία Κουγιά κ.ά.