Buzz

Βαράτε τις καμπάνες: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Μαν

στα 10

Είναι το ύψιστο fanboy ανάμεσα στους σύγχρονους σκηνοθέτες. Και τώρα, ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για... τον αγαπημένο του σκηνοθέτη!

Βαράτε τις καμπάνες: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Μαν

Αγαπάμε τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ό,τι κι αν κάνει (η τελευταία του ταινία, «The Shape of Water», που έρχεται στις αίθουσες στις 22 Φεβρουαρίου από την Odeon, δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για ν' αγαπηθεί), όχι μόνο επειδή έχει απεριόριστη φαντασία και ζηλευτή δημιουργικότητα, αλλά κι επειδή ο ίδιος μοιάζει να περιβάλλει όλα αυτά με τα οποία καταπιάνεται με γενναιόδωρη αγάπη. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, από την είδηση ότι ο Μεξικανός δημιουργός του φανταστικού και του παραμυθιού, ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον Αμερικανό μετρ του νεονουάρ, της βρώμικης μητροπολιτικής ζωής και της απεικόνισης της ανδρικής ιδιοσυγκρασίας, τον Μάικλ Μαν.

Διαβάστε ακόμη: 20 χρόνια από το «Heat»: οι Μάικλ Μαν, Αλ Πατσίνο & Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλούν για την ταινία στον Κρίστοφερ Νόλαν

Μπορεί το στιλ των δυο δημιουργών να διαφέρει αντιδιαμετρικά, ωστόσο ο ντελ Τόρο έχει επανειλημμένως δηλώσει το θαυμασμό του για τον Μάικλ Μαν και τις ταινίες του και για του λόγου το αληθές:

Η αποκάλυψη της είδησης έγινε από τον Τιερί Φρεμό, διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών και του Ινστιτούτου Λιμιέρ, ο οποίος διοργάνωσε μια προβολή του πρόσφατου director's cut του «Heat» του Μάικλ Μαν και, παρουσιάζοντάς το, βρήκε ευκαιρία να μοιραστεί τα νέα. Ακόμα δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ένα μεγάλου μήκους κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ ή για ταινία κάποιας άλλης φόρμας, αλλά ό,τι κι αν είναι, το δεχόμαστε με χαρά.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: