Buzz

Goth διπλοτυπίες για τα νέα character posters του «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

στα 10

Οσο πλησιάζει ο καιρός για την αποκάλυψή του στις αίθουσες, τόσο το «Crimson Peak» επιβεβαιώνει ότι εκμεταλλεύεται με τον ομορφότερο τρόπο την παράδοση του τρόμου.

Goth διπλοτυπίες για τα νέα character posters του «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Το «Crimson Peak» παρακολουθεί τη σκοτεινή ιστορία μιας συγγραφέως (Μία Γουασικόφσκα) που, έχοντας πρόσφατα βιώσει μεγάλη οικογενειακή τραγωδία, διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά της για έναν παιδικό φίλο και την έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο (Τομ Χίντλστον), που θα την παρασύρει σε μονοπάτια του πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει καταφύγιο σ' ένα σπίτι που αναπνέει, ματώνει και... θυμάται. Εκεί θα συναντήσει περισσότερα απ’ όσα ποτέ περίμενε, συμπεριλαμβανομένων μια ζηλιάρας αδελφής (Τζέσικα Τσαστέιν) και αρκετών σκελετών, μεταφορικών και μη, κρυμμένων στα ντουλάπια.

To πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ήταν τρομακτικά υπέροχο (δείτε το εδώ), το δεύτερο ήταν, απλώς, η κόλαση η ίδια (δείτε το εδώ), αφού ο σκηνοθέτης του «Λαβύρινθου του Πάνα» μοιάζει να αναδομεί τον γοτθικό τρόμο με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί στο σινεμά σε μια εμπειρία που ελπίζουμε να είναι το ίδιο δυνατή όσο οι πρώτες αυτές εικόνες της.

Διαβάστε ακόμη: O Στίβεν Κινγκ λάτρεψε το «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

crimson peak 607

Γραμμένο από τον ίδιο τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, αμέσως μετά τον «Λαβύρινθο του Πάνα», το «Crimson Peak» είναι κατά τον ίδιο λιγότερο μια «ταινία για ένα στοιχειωμένο σπίτι» και περισσότερο ένα θρίλερ για την αποδόμηση ενός γάμου. Οπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, «συνήθως ο γάμος είναι η κλιμάκωση μιας ιστορίας. Στο "Crimson" προσπάθησα να πω ότι ο τρόμος ξεκινά μετά το γάμο. Αυτό το κορίτσι ξυπνά σ' ένα παράξενο μέρος, όχι στο δικό της σπίτι, όχι στο δικό της κρεβάτι και σταδιακά συνειδητοποιεί ότι γνωρίζει λιγότερα απ' όσα θα περίμενε κανείς για τον άντρα που παντρεύτηκε. Το παράξενο είναι ότι η ερωτική ιστορία ξεκινά πραγματικά όταν οι δυο τους αναγνωρίζουν αυτό το σκοτάδι.» Τιμώντας την εικαστική παράδοση του goth τρόμου, αλλά και αυτή τη διαδικασία της εσωτερικής μεταμόρφωσης, τα νέα character posters του «Crimson Peak» τη σηματοδοτούν με πανέμορφες διπλοτυπίες στα χρώματα του μπλε της νύχτας και του κόκκινου του αίματος, με τα πορτρέτα των ηρώων (Τομ Χίντλστον, Τζέσικα Τσαστέιν, Μία Γουασικόφσκα και Τσάρλι Χάναμ), να σκιάζονται από το σύμβολο του θανάτου, τη νεκροκεφαλή, τα φτερά του αγγέλου και την ενσάρκωση της μεταμόρφωσης, ή της ψυχής, τις πεταλούδες. Δείτε τα παρακάτω. Το «Crimson Peak» είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου 2015.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

crimson peak 607

crimson peak 607

crimson peak 607

crimson peak 607