Buzz

Για την κολλητή της, η Σκάρλετ Γιόχανσον γίνεται και σκηνοθέτης!

στα 10

Μεγάλωσαν μαζί, τώρα η καθεμιά καμαρώνει την καριέρα της άλλης και μαζί βρήκαν την ευκαιρία να συνεργαστούν: Η Τζέσι Μπέιλιν συνθέτει και τραγουδάει και η Σκάρλετ Γιόχανσον σκηνοθετεί το βίντεο κλιπ.

Για την κολλητή της, η Σκάρλετ Γιόχανσον γίνεται και σκηνοθέτης!

Στον απόηχο του «We Bought a Zoo» του Κάμερον Κρόου και εν αναμονή του «Avengers», η Σκάρλετ Γιόχανσον πρόλαβε να σκηνοθετήσει και το βίντεο κλιπ του «Hurry Hurry» της Τζέσι Μπέιλιν.

Με ένα μονοπλάνο πάνω στη Manhattan Bridge στη Νέα Υόρκη, η Γιόχανσον δεν παιδεύεται, μεν, αλλά από την άλλη αποδίδει τη γλυκιά, μελαγχολική, νοσταλγική αίσθηση του τραγουδιού της εγκατεστημένης στο Νάσβιλ Τζέσι Μπέιλιν.

Ο συνδυασμός, βέβαια, δεν είναι τυχαίος: η Σκάρλετ και η Τζέσι ήταν συμμαθήτριες και κολλητές φίλες στο σχολείο, όταν ζούσαν κι οι δυο στη Νέα Υόρκη. Η Γιόχανσον, μάλιστα, τιμά ιδιαίτερα τη φίλη της στο δελτίο τύπου που συνοδεύει το βίντεο κλιπ, λέγοντας: «Ενα από τα σπουδαιότερα δώρα που κέρδισα μεγαλώνοντας μαζί με την Τζέσι είναι ότι την είδα να εξελίσσεται ως μουσικός. Το τραγούδι έχει μια ονειρική αίσθηση που θυμίζει Μπράιαν Γουίλσον. Θέλησα να χτίσω πάνω σ’ αυτό και να αφήσω το βίντεο να κυλά ονειροπολώντας και να χρησιμοποιήσω την αλλαγή στο ύφος και την έκφραση της Τζέσι με τρόπο που να ταιριάζουν με τη μελωδία.»

Το «Hurry Hurry» ανήκει στο τρίτο άλμπουμ της Τζέσι Μπέιλιν, που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Little Spark».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, από την άλλη, έχει καταθέσει και τη δική της μουσική καριέρα. Εχει τραγουδήσει σε φιλανθρωπική συλλογή το «Summertime», έχει εμφανιστεί live μαζί με τους Jesus and Mary Chain, πρωταγωνίστησε στο βίντεο κλιπ του «What Goes Around... Comes Around» του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, έχει κυκλοφορήσει τα δικό της άλμπουμ, το «Anywhere I Lay my Head», με διασκευές τραγουδιών του Τομ Γουέιτς, αλλά και το «Breakup», μαζί με τον Πιτ Γιορν, με διασκευές των ντουέτων του Σερζ Γκενσμπούργκ και της Μπριζίτ Μπαρντό κι έχει τραγουδήσει και Τζεφ Μπάκλεϊ, το «Last Goodbye», για το soundtrack της ταινίας «He’s Just not that Into You».

Το μόνο που μένει τώρα για την ολοκλήρωση της Σκάρλετ Γιόχανσον, είναι η σκηνοθεσία μεγάλου μήκους και θ' ακολουθήσει κι αυτό σύντομα: μετά το μικρού μήκους «These Vagabond Shoes» του 2009, που συμπεριλήφθηκε στο DVD του «New York I Love You», ετοιμάζεται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος του Τρούμαν Καπότε, «Summer Crossing».