Φεστιβάλ / Βραβεία

Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Τζορτζ Λούκας φέτος στις Κάννες

στα 10

Η Δύναμη συνεχίζει να είναι μαζί του. Ο Τζορτζ Λούκας θα τιμηθεί φέτος με τον Χρύσο Φοίνικα στην τελετή λήξης του 77ου Φεστιβάλ των Καννών.

Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Τζορτζ Λούκας φέτος στις Κάννες

Λίγο πριν επιβεβαιωθεί πως η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Megalopolis» θα κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες, είχε ανακοινωθεί πως ο φίλος του Κόπολα, Τζορτζ Λούκας, θα λάβει τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις 25 Μαΐου κατά την τελετή λήξης του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

«Το Φεστιβάλ των Καννών είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», είπε ο Λούκας σε μια δήλωση. «Έμεινα έκπληκτος και ενθουσιασμένος όταν η πρώτη μου ταινία, “THX-1138”, επιλέχθηκε να προβληθεί σε ένα νέο πρόγραμμα για τους πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες που ονομάζεται Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών. Εκτοτε, επέστρεψα στο φεστιβάλ πολλές φορές με ποικίλες ιδιότητες ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Με τιμά πραγματικά αυτή η ειδική αναγνώριση που σημαίνει πολλά για μένα».

Διαβάστε ακόμα: Το «Furiosa» θα κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες

Κατά την ανακοίνωση του Τιμητικού Χρυσού Φοίνικα, οι Κάννες επαίνεσαν τον Λούκας για την οικοδόμηση «μιας αυτοκρατορίας του Χόλιγουντ μέσα από τα εννέα επεισόδια του έπος του “Star Wars” - τέσσερα από τα οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος», και για το «ακλόνητο πάθος του για την τεχνολογία» που τον έκανε «ένα από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας οπτικών εφέ».

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 14-25 Μαΐου.