Buzz

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ φοράει την κάπα του Ζορό

στα 10

Το «Ζ» του Γιόνας Κουαρόν θα μεταφέρει τον διάσημο μασκοφόρο ήρωα σε ένα κοντινό μέλλον.

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ φοράει την κάπα του Ζορό

Μετά τα ριμέικ και τα σίκουελ, τα reboot μοιάζουν να είναι η πιο πολυφορεμένη τάση στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Το πιο πρόσφατο θύμα της δεν είναι άλλο από τον διάσημο Ζορό, την τελευταία κινηματογραφική ενσάρκωση του οποίου είχε ερμηνεύσει ο Αντόνιο Μπαντέρας στα μάλλον αδιάφορα «Η Μάσκα του Ζορό» και «Ο Θρύλος του Ζορό» του Μάρτιν Κάμπελ. Αυτή τη φορά, ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ θα πάρει τη σκυτάλη προκειμένου να υποδυθεί τον μασκοφόρο παράνομο και προστάτη των αδυνάτων που εμπνεύστηκε ο pulp συγγραφέας Τζόνστον ΜακΚάλεϊ το 1919.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, που φέρει απλά τον τίτλο «Ζ», θα υπογράφει ο Γιόνας Κουαρόν (θυμάστε το μικρού μήκους «Aningaaq» που συνόδευε το «Gravity» του πατέρα του, Αλφόνσο Κουαρόν;), ο οποίος, μάλιστα, έχει ήδη συνεργαστεί μία φορά με τον Μπερνάλ, στο περσινό θρίλερ «Desierto».

Απολαμβάνοντας ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα λόγω της πρωταγωνιστικής του παρουσίας στο τηλεοπτικό «Mozart in the Jungle» (που του χάρισε και μία Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας), ο Μπερνάλ αποτελεί ίσως την πιο προφανή επιλογή για το ρόλο, ειδικά όταν η νέα αυτή παραγωγή φιλοδοξεί να δώσει στον κλασικό χαρακτήρα μια πιο σύγχρονη εκδοχή του ξιφομάχου ήρωα, καθώς το φιλμ θα διαδραματίζεται σε ένα κοντινό μέλλον. Και αυτή είναι μάλλον η μόνη λεπτομέρεια που μας κάνει να ευελπιστούμε σε μια πραγματική ανανέωση του μύθου.

Διαβάστε ακόμη

DesiertoΟ Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στο «Desierto» του Γιόνας Κουαρόν