Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Εκλεψαν το Οσκαρ της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ!

στα 10

Η νικήτρια Α' Γυναικείου ρόλου δεν «έχασε» το Οσκαρ της (όπως ήταν το αρχικό ρεπορτάζ) μέσα στην καθιερωμένη δεξίωση του Governor's Ball που ακολούθησε της απονομής. Κάποιος της το έκλεψε. Και η αστυνομία έχει συλλάβει τον ένοχο...

Oscars 2018: Εκλεψαν το Οσκαρ της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ!

UPDATE: Το Οσκαρ της ΜακΝτόρμαντ δεν «χάθηκε», όπως ήταν τα πρώτα ρεπορτάζ. Της το έκλεψαν. Διαβάστε τις τελευταίες ενημερώσεις στο τέλος του κειμένου!

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, όχι μόνο γιατί απέσπασε το Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου (για το «Οι Τρεις ΠΙνακίδες Εξω αόπό το Εμπινγκ, στο Μιζούρι), αλλά γιατί έδωσε τον μοναδικό έξυπνο, σημαντικό και πραγματικό πολιτικό ευχαριστήριο λόγο σε μία βαρετή, προβλέψιμη τελετή.

Διαβάστε αναλυτικά: Oscars 2018: Οταν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έβαλε το «inclusion rider» στο λεξιλόγιό μας

france mcdormand Oscars 607 1

Φαίνεται όμως ότι η ταραχή και η αδρεναλίνη μετά από μία τέτοια στιγμή είναι κακοί σύμμαχοι: έχασε το χρυσό της αγαλματάκι κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής δεξίωσης που ακολουθεί τις τελετές οσκαρικών απονομών στο Governors Ball.

Μάρτυρες την είδαν να κλαίει με λυγμούς έξω από το κτίριο και να αποχωρεί από το οσκαρικό με τον σύζυγό της Τζόελ Κοέν, απελπισμένη ότι το είχε χάσει για πάντα.

france mcdormand Oscars 607 2

Ευτυχώς, το γεγονός ότι η ΜακΝτόρμαντ είχε ήδη χαράξει ήδη το όνομά της στο αγαλματάκι της, οδήγησε στο να ξαναβρεθεί μετά από εξονυχιστικό έλεγχο από τα σεκιούριτι της αίθουσας.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Oscars 2018: Το απαράμιλλο στιλ της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στο κόκκινο χαλί, μέσα στα χρόνια

frances mcdormand Oscars 607 3

Ωρες μετά, εκπρόσωποι της Ακαδημίας έστειλαν το Οσκαρ ξανά στα χέρια της ΜακΝτόρμαντ.

«Η Φραν κι Οσκαρ είναι ξανά ευτυχισμένοι μαζί και αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν ένα μπέργκερ» γράφει σε δήλωση του, ο ατζέντης της ηθοποιού.

Πάντως το ίδιο ακριβώς είχε πάθει με το πρώτο της Οσκαρ η Μέριλ Στριπ (για το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ», 1980). Το είχε ξεχάσει στις τουαλέτες του Governor's Ball και όταν έτρεξε πίσω, της το είχε φυλάξει μία καθαρίστρια.

UPDATE: Η αστυνομία συνέλαβε τον κλέφτη του Οσκαρ της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Oscar thief

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάποιος πλησίασε το τραπέζι της, έκλεψε το Οσκαρ της και επιχείρησε να φύγει από το κτίριο. Μόνο που οι φωτογράφοι του Governor's Ball πρόσεξαν έναν άντρα να κρατά το Οσκαρ που έγραφε Α' Γυναικείου ρόλου και να φωτογραφίζεται, του το πήραν πίσω κι ειδοποίησαν τα σεκιούριτι. Εκείνος, αρχικά, διέφυγε τρέχοντας πάλι μέσα στη δεξίωση.

Αυτή τη στιγμή λέγεται ότι τον έχουν συλλάβει και κατηγορείται για κλοπή. Επίσης, οι ίδιες πηγές μεταδίδουν, ότι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ τούς είπε να τον αφήσουν να φύγει.

frances mcdormand Oscars 607 4

Δείτε εδώ ολόκληρο τον ευχαριστήριο λόγο της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, πραγματικά το (σχεδόν) μοναδικό πράγμα που αξίζει να κρατήσει κανείς από την 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ:


Δείτε εδώ την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της 90ής Τελετής των Οσκαρ:



Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.