Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Guilty 607 1

Ο Ενοχος (The Guilty) του Γκούσταβ Μέλερ

O Aσγκερ ξεκινά τη βάρδιά του στα επείγοντα τηλεφωνήματα της αστυνομίας. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι έξω, στη δράση. Αύριο είναι η δίκη του. Οι δημοσιογράφοι έχουν βρει το κινητό του, τον παρενοχλούν για μια δήλωση. Ο Ασγκερ δουλεύει στα τηλέφωνα γιατί είναι τιμωρημένος και υπό περιορισμό. Τι έχει κάνει; Είναι ένοχος; Θα τον υπερασπιστεί ο συνεργάτης του; Θυμάται τι πρέπει να πει; Τα τηλέφωνα χτυπούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία – να χάνει το χρόνο του πίσω από ένα γραφείο απαντώντας σε μεθυσμένους κι ανόητους. Μέχρι που στην άλλη άκρη της γραμμής ακούει την πνιγμένη, τρομοκρατημένη φωνή της Ιμπεν. Του μιλάει με κώδικα, σαν να έχει καλέσει τη μικρή της κόρη, ενώ στην πραγματικότητα εκπέμπει SOS. Ο πρώην άντρας της βγήκε από τη φυλακή, κι μετά από ένα βίαιο επεισόδιο με τα παιδιά, την απήγαγε. Ο Ασγκερ βρίσκεται στο ακουστικό κι η Ιμπεν σ' ένα λευκό βαν που τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση και προς το θάνατό της.

Ενας άνθρωπος, ένα δωμάτιο, ένα τηλέφωνο. Με ένα εξαιρετικό σενάριο κι αυτοπεποίθηση στην κάμερα, ο Γκούσταβ Μέλερ, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, καταθέτει ένα μικρό αριστούργημα - ένα masterclass στο χτίσιμο του κινηματογραφικού σασπένς. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς, Βραβείο Κοινού και Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

ουζερί τσιτσάνης 607

Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Ομως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Ταινία εποχής που χάνει την ευκαιρία να μεταμορφωθεί σε χορταστικό, ουσιαστικό, απολαυστικό σινεμά για το πλατύ κοινό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

Daniel Graig Skyfall

Skyfall του Σαμ Μέντες

Η top secret λίστα της MI6 με τους Βρετανούς διπλούς κατασκόπους που έχουν εισχωρήσει στους τρομοκρατικούς κύκλους της Μέσης Ανατολής πέφτει σε λάθος χέρια. Η Μ ρισκάρει, κάνει λάθη, το επιτελείο της βομβαρδίζεται, χάνει πράκτορες, και η ίδια φτάνει κοντά στο να χάσει τη θέση της: βρίσκεται υπόλογη απέναντι στους ανωτέρους της που, εμμέσως πλην σαφώς, την απειλούν με αναγκαστική παραίτηση. Εχει ξοφλήσει; Το κατασκοπευτικό παιχνίδι, του οποίου τους κανόνες ήξερε, έχει ανεπίστρεπτα ξεπεραστεί στον κλινικό, cyber κόσμο μας; Κι ο Τζέιμς Μποντ; Μεσήλικας, τρωτός, κουρασμένος, βαθιά τραυματισμένος. «Νεκρός»;

Ο Σαμ Μέντες σκοτώνει και ταυτόχρονα δίνει το φιλί της ζωής στο μύθο του Τζέιμς Μποντ με την 23η και ίσως καλύτερη ταινία της σειράς. Χρόνια πολλά κύριε Μποντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Gaza mon amour 607

Γάζα, Αγάπη μου (Gaza mon amour) των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ

Σε μια εργατική γειτονιά της σύγχρονης Γάζας όλα είναι εγκλωβισμένα, αποπνικτικά. Η αστυνομία βρίσκεται παντού κι ελέγχει τα πάντα, η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τον κόσμο, βόμβες των Ισραηλινών διακόπτουν με συνέπεια την καθημερινότητα, συνεχόμενα black outs υπογραμμίζουν ότι η ζωή είναι μία συνεχής εμπόλεμη ζώνη. Οι νέοι θέλουν να φύγουν, να το σκάσουν. Οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να επιβιώσουν. Το να ζήσουν είναι πολυτέλεια. Εκεί συναντάμε τον Ισα, έναν 60πεντάχρονο ψαρά. Εργένης, γιατί αρνείται πεισματικά τα προξενιά της αδελφής του, μοναχικός, ακοινώνητος. Και κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, μία μελαγχολική χήρα μοδίστρα, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πρόσφατα χωρισμένη (ανήκουστο!) νεαρή κόρη της. Οι μέρες περνούν απαράλλακτες, μέχρι που στην ψαριά του Ισα παραμονεύει μια έκπληξη: τα δίχτυα του ανασύρουν ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα. Μάλλον πολύτιμο, μάλλον μοναδικό, ίσως το εισιτήριό του για μια καλύτερη ζωή. Η νέα αυτή προοπτική τού δίνει την αισιοδοξία να χτυπήσει, συνεσταλμένα, και την πόρτα της Σιχάμ. Ομως ταυτόχρονα χτυπά και η δική του πόρτα: οι αρχές τον κατάλαβαν, τον κατηγορούν για αρχαιοκαπηλία, η Χαμάς θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τον πολύτιμο θησαυρό.

H επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Οσκαρ, μια συγκινητική ιστορία αγάπης με συμμετοχές στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο και Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Rifkin's Festival

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival) του Γούντι Αλεν

Ο Μορτ Ρίφκιν (ο Γουάλας Σον στο ρόλο του alter ego του σκηνοθέτη), είναι ένας κυνικός θεωρητικός του κινηματογράφου κι ανέκδοτος συγγραφέας. Η σύζυγός του, Σου (καλώς την, πάλι, την Τζίνα Γκέρσον), είναι υπεύθυνη δημοσιότητας για την ταινία του νεαρού, επιτηδευμένου Γάλλου «auteur», Φιλίπ (ο Λουί Γκαρέλ σε μια σατιρική ενσάρκωση του ναρκισσισμού των Γάλλων δημιουργών γενικώς). Οι δυο τους ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την πρεμιέρα της ταινίας, αλλά ο Μορτ αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Σου είναι ερωτευμένη με τον Φιλίπ - αυτό θα του δώσει το πολυπόθητο άλλοθι, όχι μόνο για να επαναθεωρήσει τη δική του ζωή και να ταξιδέψει στις αγαπημένες του (κινηματογραφικές, φυσικά), φαντασιώσεις, αλλά και να γνωρίσει μια όμορφη Ισπανίδα γιατρό.

H νέα ταινία του Γούντι Αλεν γυρισμένη στο Σαν Σεμπαστιάν, μετά την «εξορία» του από την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.55 στο Cosmote Cinema 2

athena

Athena του Ρομέν Γαβράς

Απλώνοντας την δράση στην (φανταστική αλλά φτιαγμένη από αληθινά στοιχεία της Γαλλικής κοινωνίας) συνοικία της Αθηνά, που δεν παίρνει τυχαία το όνομά της από την αρχαία θεά της Σοφίας αλλά και του πολέμου, το φιλμ του Γαβράς είναι σε ίσες δόσεις η ιστορία τριών αδερφών που πενθούν το νεκρό νεαρότερο μέλος της οικογένειάς τους, η ιστορία μιας πόλης που βλέπει την δομή και την οργάνωσή της να παίρνει φωτιά από τις σπίθες των ρωγμών της και, εν τέλει, η ιστορία μιας ολόκληρης κοινωνίας την οποία καταπίνει η οργή της, σε έναν εμφύλιο πόλεμο που σαφώς έχει λόγο ύπαρξης αλλά και προορισμό να τα γκρεμίσει όλα για να τα ξαναχτίσει – ίσως καλύτερα – όλα από την αρχή.

Πιστός στην δύναμη της εικόνας και διατηρώντας την φόρα της ορμής και της οπτικής του ευρεσιτεχνίας, ο Ρομέν Γαρβάς του «Αθηνά» στήνει εντυπωσιακά μια σύγχρονη τραγωδία που δεν μειώνει στιγμή την έντασή και την ταχύτητά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς