Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 21 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 21 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ouisruf

Σερφάροντας στις Θάλασσες της Αφρικής (Ouisurf Africa)

Σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον Μπένζαμιν Ροσέτ και τον Ζαν-Μισέλ Πελοκέν, δύο φίλους εθισμένους στο σέρφινγκ που πηγαίνουν να ανακαλύψουν μακρινούς προορισμούς, αναζητώντας τα καλύτερα κύματα στην Αφρική.

Γιατί να πάμε για σέρφινγκ στην Αφρική; Είναι ένας προορισμός πλούσιος σε πολιτισμούς και παραδόσεις, αλλά άγνωστος στους σέρφερ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά από τα πιο όμορφα κύματα στον κόσμο και εκπληκτικά τοπία. Ταξιδεύοντας στην Αφρική, οι σέρφερ έχουν την ευκαιρία να βρουν το δικό τους κατάλληλο κύμα – είτε είναι αρχάριοι, είτε ειδικοί. Μέσα από τη σειρά ανακαλύπτει κανείς τα πιο όμορφα κύματα της Σενεγάλης, του Μαρόκου, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ναμίμπια, της Νότιας Αφρικής, της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης. Παράλληλα, θα μάθουμε πολλά για τους ανθρώπους αυτών των χωρών, καθώς και για τον πολιτισμό τους.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX.

Attack of the Clones

Star Wars: Επεισόδιο II - Η Επίθεση των Κλώνων (Star Wars Episode II: Attack of the Clones) του Τζορτζ Λούκας

Η ταινία εκτυλίσσεται 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας Η Αόρατη Απειλή, σε ένα σημείο που ο Γαλαξίας βρίσκεται στο χείλος του εμφύλιου πολέμου. Υπό την ηγεσία ενός αποστάτη Τζεντάι, του Κόμη Ντούκου, χιλιάδες πλανητικά συστήματα απειλούν ν' αποσχιστούν από τη Γαλαξιακή Δημοκρατία. Όταν γίνεται μια δολοφονική απόπειρα εναντίον της Γερουσιαστή Πάντμε Αμιντάλα, της πρώην Βασίλισσας του Ναμπού, ο μαθητευόμενος Τζεντάι Άνακιν Σκαϊγουώκερ διατάζεται να την προστατεύσει, ενώ ο δάσκαλος του, Όμπι-Ουάν Κενόμπι αναλαμβάνει να διερευνήσει την δολοφονική απόπειρα. Σύντομα ο Άνακιν, η Πάντμε και ο Όμπι-Ουάν θα βρεθούν στην καρδιά των Αυτονομιστικών περιοχών στην έναρξη μιας νέας απειλής για το Γαλαξία, τον Πόλεμο των Κλώνων.

Είναι η πέμπτη ταινία της σειράς Ο Πόλεμος των Άστρων, ενώ χρονολογικά ως προς την υπόθεση, είναι η δεύτερη. Κυκλοφορώντας στις 16 Μαΐου 2002, Η Επίθεση των Κλώνων ήταν μια από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν αποκλειστικά σε σύστημα high definition digital 24-frame. Όπως και η προκάτοχος της, συγκέντρωσε ανάμεικτες κριτικές και ήταν οικονομική επιτυχία· όμως, έγινε επίσης η πρώτη ταινία της σειράς που δεν ήταν η πιο επικερδής παγκόσμια στο έτος το οποίο κυκλοφόρησε.

H ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 23.00.

Men in Black

Οι Ανδρες με τα Μαύρα (Men in Black) του Μπάρι Σόνενφελντ

Οι «άντρες με τα μαύρα» είναι μέλη μιας μυστικής υπηρεσίας της αμερικανικής κυβέρνησης, που παρακολουθεί τις κινήσεις των εξωγήινων και επεμβαίνει όταν αυτές γίνονται επικίνδυνες για τη Γη.

Η ξεκαρδιστική περιπέτεια του Μπάρι Σόνενεφελντ με τους Γουιλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Η ταινία προβάλλεται στο MEGA στις 00.30.

Η Τέχνη Καταστρέφει 607

H Τέχνη Καταστρέφει του Νίκου Κορνήλιου

Επειτα από ένα έμφραγμα, ένας κάποτε φημισμένος θεατρικός ηθοποιός επανασυνδέεται με τις δύο αποξενωμένες και από διαφορετικές μητέρες κόρες του, που ζουν στο εξωτερικό. Δίχως να χάσει χρόνο, σε μια ίσως ανομολόγητη προσπάθεια να αποκαταστήσει τους εδώ και χρόνια σπασμένους δεσμούς, τις καλεί να πρωταγωνιστήσουν μαζί του σε ένα ανέβασμα του σεξπηρικού «Μάκβεθ». Μόνο που οι εντατικές πρόβες θα φέρουν στην επιφάνεια ανοιχτές πληγές και απωθημένα από το παρελθόν.

Η σχέση ανάμεσα στην αληθινή ζωή και το εμμονικό, σχεδόν ανθυγιεινό πάθος για καλλιτεχνική δημιουργία βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου («11 Συναντήσεις με τον Πατέρα Μου», «Η Μουσική των Προσώπων», «Μητριαρχία») – μια ακανθώδης ισορροπία που έχει απασχολήσει εξίσου εμμονοληπτικά το σινεμά σχεδόν από τη γέννησή του, από τα μιούζικαλ του Μπομπ Φόσι μέχρι τα επώδυνα ψυχοδράματα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Αυτά τα δεύτερα είναι που μοιάζουν να αποτελούν και το πρότυπο του «Η Τέχνη Καταστρέφει», καθώς ξεδιπλώνει την ταραγμένη συνεργασία ανάμεσα σε δύο γυναίκες και τον πάντοτε απόντα πατέρα τους, έναν άνθρωπο βαθιά αφοσιωμένο στην τέχνη του, εκείνη της υποκριτικής, την ίδια στιγμή, όμως, όχι μονάχα παντελώς ανίκανο να αναπτύξει ουσιώδεις σχέσεις ακόμα και με τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους, αλλά και οριακά σαδιστικό στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί, σχεδόν βαμπιρικά, την ένταση και τα τραύματα του παρελθόντος – για χάρη της Τέχνης.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.45.

life of pi 607

Η Ζωή του Πι (Life of Pi) του Ανγκ Λι

Ενα έφηβο αγόρι, ο Πισίν Πατέλ, ταξιδεύει μέσω θαλάσσης από την Ινδία στον Καναδά, με την οικογένειά του. Ο πατέρας του, ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου, έχει μαζί του κι όλα τα ζώα που θα του εξασφαλίσουν μια νέα αρχή στο τέλος του ταξιδιού του: τους πιθήκους, τα πουλιά, τους ιπποπόταμους, το λιοντάρι, την καμηλοπάρδαλη που στο χωριό τους, στο Ποντίτσερι της Ινδίας, απορροφούσαν την καθημερινότητά τους. Το καράβι πέφτει σε μια θεομηνία και βουλιάζει κι ο Πι μένει σε μια σωσίβια λέμβο, στη μέση του ωκεανού, μαζί με μια καθόλου φιλική τίγρη. Θα παλέψει για να επιβιώσει και μαζί να λειάνει την απώλεια των αγαπημένων του ανθρώπων και της νεανικής του ανεμελιάς. Ο Ανγκ Λι διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ, αφηγείται ένα κλασικού τύπου παραμύθι και μετατρέπει την εικόνα σε λυρικό ποίημα και μια σωσίβια λέμβο σε σανίδα υπαρξιακής σωτηρίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο ΣΚΑΪ.

Superbad

Superbad του Γκρεγκ Μοτόλα

Ο Σεθ κι ο Έβαν, δύο λυκειόπαιδα, ψάχνουν αλκοόλ για ένα μεγάλο πάρτι, όπου ελπίζουν να κάνουν σεξ πριν από το κολέγιο. Ακολουθεί μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Η κλασική πλέον κωμωδία του Γκρεγκ Μοτ΄λα με τους Τζόνα Χιλ,Μάικλ Σέρα,Κρίστοφερ Μιντς-Πλας.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ANT1.

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε διανομή StraDa Films στο iPlatforma και το Viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.