Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Μύρισε ήδη sold-out!

στα 10

To Flix αποκαλύπτει φρέσκους και πολυαναμενόμενους τίτλους για το φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμίερας.

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Μύρισε ήδη sold-out!
Σκηνή από το «Operation Avalanche» του Ματ Τζόνσον

Οσο το καλοκαίρι βαθαίνει, τόσα περισσότερα πράγματα θα μαθαίνουμε για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας που φέτος, υπό νέα διεύθυνση, του Λουκά Κατσίκα, ετοιμάζονται για να σκάσουν στη φθινοπωρινή Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου και να κρατήσουν ψηλά το ηθικό της sold-out κινηματογραφικής συνήθειας που όλοι περιμένουν πάντα με ανυπομονησία.

Παρακάτω, να δύο παραδείγματα ταινιών από αυτές που θα δουν τα εισιτηριά τους να εξαντλούνται τη στιγμή που θα γίνουν διαθέσιμα.

Operation Avalanche 607

Βρισκόμαστε στο 1967, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου. Η CIA υποπτεύεται ότι υπάρχει Ρώσος κατάσκοπος μέσα στη NASA ο οποίος σαμποτάρει το πρόγραμμα Apollo. Ετσι στέλνουν δύο νεαρούς πράκτορες σε μυστική αποστολή να υποδυθούν τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και να κινηματογραφήσουν την κατάκτηση του φεγγαριού από τη NASA. H πραγματική τους αποστολή είναι να ανακαλύψουν τη διαρροή. Αυτό όμως που θα ανακαλύψουν θα είναι πολύ πιο σοκαριστικό από σοβιετικούς πράκτορες. Η κυβέρνηση μοιάζει να κρύβει ένα μυστικό γύρω από την επιχείρηση Apollo που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και ο Λευκός Οίκος δεν θα σταματήσει σε τίποτα προκειμένου να κλείσει τα στόματα όσων το μαθαίνουν. Αλλιίως να το περιγράφεις, αλλιώς να το βλέπεις και αλλιώς να ζεις την εμπειρία του «Operation Avalanche» του Ματ Τζόνσον που δίνει νέα έννοια στο mockumentary φέρνοντας όλο το είδος προς την πλευρά του θρίλερ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με το «The Dirties» του 2013. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Sundance, ήδη καλτ της χρονίας και σχεδόν πιο αληθινό και απ' όσα έγιναν στην πραγματικότητα (και δεν θα μάθει ποτέ κανείς).

Θυμηθείτε ακόμη: 20 ταινίες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από τα 20 χρόνια Νύχτες Πρεμιέρας

Shelley 607

Η Ελένα, μια νεαρή Ρουμάνα οικονόμος δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για λογαριασμό των αφεντικών της, ενός πλούσιου ζευγαριού από τη Δανία, Το ότι από τη στιγμή που θα συλλάβει θα αρχίσει να βλέπει οράματα, η συμπεριφορά των ήδη περίεργων αφεντικών της θα γίνει κάπως έως και πολύ τρομακτική και το σπίτι που ζούνε στην άκρη ενός δάσους, δίπλα σε μια λίμνη μακριά από την τεχνολογία και άλλους ανθρώπους θα αρχίσει να μοιάζει με φυλακή είναι μόνο τα πρώτα σημάδια μιας ιστορίας που σίγουρα δεν θα έχει καλό τέλος. Ο γεννημένος στο Ιράν, μόνιμος κάτοικος Δανίας Αλί Αμπάσι δοκιμάζεται με το «Shelley» - επίσημη συμμετοχή στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου - στο είδος του τρόμου, βάζοντας στο κέντρο δύο υπέροχες πρωταγωνίστριες (την Κοσμίνα Στράταν που είχε κερδίσει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για το «Πέρα από τους Λόφους» του Κριστιάν Μουντζίου και την Ελεν Ντόριτ Πέτερσεν του «Blind») και κάτι να της τρομάζει.


Το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: